ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Νους υγιής…

Εικόνα του άρθρου Νους υγιής…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/03/2019, 16:37
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αθλητισμός κα πολιτισμός είναι η «ενότητα της εβδομάδας» για την παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή», με τον επικεφαλής Μωυσή Ελισάφ να παρουσιάζει τις προγραμματικές θέσεις  μαζί με τους ανθρώπους των αντίστοιχων επιτροπών της παράταξης.

Για τον πολιτισμό, ο κ. Ελισάφ τόνισε ότι βασική προτεραιότητα η ανάδειξη της κληρονομιάς των Ιωαννίνων «μέσα από δράσεις και εκδηλώσεις σε εμβληματικούς χώρους, όπως ο αρχαιολογικός χώρος της Καστρίτσας, τα μουσεία, τα θρησκευτικά μνημεία».

Μίλησε ακόμα για το Πνευματικό Κέντρο ως συντονιστή των πολιτιστικών δραστηριοτήτων και για αναβάθμιση του ΔΗΠΕΘΙ «που θα το μετατρέψει σε ένα πραγματικά περιφερειακό θέατρο που θα αγκαλιάζει ολόκληρη την Ήπειρο».

Ο κ. Ελισάφ έχει διατελέσει πρόεδρος και στους δύο οργανισμούς, που αποτελούν «οικείο περιβάλλον» του.

Πρόσθεσε προτάσεις όπως η δημιουργία φεστιβάλ και η αναβίωση του Castle Rock Festival (σημειωτέον ότι ο βασικός διοργανωτής παλιότερων Castle Rock, ο Γιώργος Γάκης, είναι υποψήφιος με το συνδυασμό του κ. Ελισάφ) και μερικές όντως ενδιαφέρουσες, όπως η δημιουργία ψηφιακού αποθετηρίου, καθώς και Κέντρου Διάδοσης Επιστημών, Μουσείου Τεχνολογίας, Μουσείου Ευεργετών, σε συνεργασία με άλλους φορείς όπως το πανεπιστήμιο και η Περιφέρεια Ηπείρου.

«Η αναστήλωση και επαναχρησιμοποίηση Μνημείων και Σύγχρονων Κτηρίων, η δημιουργία δικτύου καστροπόλεων με πρωταγωνιστή την Καστροπολιτεία του Δήμου μας, καθώς και η έκδοση σειράς γραμματοσήμων σε συνεργασία με τα ΕΛΤΑ μπορούν επίσης να αναδείξουν τα γνήσια στοιχεία της σημαντικής Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς και θα επιχειρήσουμε την υλοποίηση τους» πρόσθεσε.

Στην επιτροπή για τον πολιτισμό συμμετείχαν οι: Νίκη-Ειρήνη Λαμπρίδη, Ελένη Ακονιδου, Νίκος Βαδαλούκας, Γιώργος Γάκης, Βασίλης Γιαννάκης, Γουλιέλμο Μπιάνκο, Ρένα Δεληκούρα, Νικη Ζούκη, Νινέτα Καμπανού, Αντιγόνη Κατσούρη, Φανή Κουμπλομάτη, Χριστίνα Κωτσαντή, Δήμητρα Λεοντίου, Γιάννα Νότη, Λευκοθέα Ντόβα, Πέρση Ντουλια, Δημήτρης Παπαγεωργίου, Χρήστος Παπαδόπουλος, Χριστίνα Τζαλαλή, Νελη Τζιμογιάννη, Άρης Τσούκαλης, Γιώτα Φλώρου.

Στα του αθλητισμού, ο κ. Ελισάφ στάθηκε ιδιαίτερα στον τόπο χρηματοδότησης των ερασιτεχνικών σωματείων, κάνοντας έμμεση κριτική στη δημοτική αρχή, καθώς τόνισε ότι το θέμα δεν είναι να μοιραστεί ένα ποσό σε όλους, αλλά η στήριξη να προκύψει από «ενδελεχή έρευνα, καταγραφή και αξιολόγηση» και συνεργασία με ενώσεις και σωματεία.

«Στόχος της παράταξης αποτελεί η δημιουργία ενός μοντέλου ισόρροπης αθλητικής ανάπτυξης το οποίο θα βασίζεται σε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό και θα συνοδεύεται από μεσο/μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό» τόνισε.

Μίλησε ακόμα για την αξιοποίηση των υποδομών, ανοιχτών και κλειστών, σε συνεργασία με συλλόγους και ΕΠΣΗΠ, τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων, πάρκων αναψυχής, ειδικών χώρων αθλητικών εκδηλώσεων, την υλοποίηση προγραμμάτων άθλησης για όλους, κα.

Στην επιτροπή αθλητισμού μετέχουν οι Βασίλης Γιαννάκης, Σταύρος Βλάχος, Βαγγέλης Σήτος, Χρήστος Στουγιάννος, Δημήτρης Πραμαντιώτης, Αντιγόνη Κατσούρη, Γεωργία Καλαντζή, Χριστίνα Τζαλαλή, Ιωάννα Παπαευσταθίου, Πέρση Ντούλια, Γιώτα Φλώρου, Άννα Αγγελάκη- Ζάραγκα, Ιορδάνης Αραπισόνογλου και Νέλη Τζιμογιάννη.




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back