ΕΛΛΑΔΑ

Novartis: Ο Τσίπρας θα προτείνει προανακριτική

Εικόνα του άρθρου Novartis: Ο Τσίπρας θα προτείνει προανακριτική
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/02/2018, 16:47
ΕΛΛΑΔΑ

Τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής στη Βουλή για όλα τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στη δικογραφία για τη Novartis, θα προτείνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα.

Την παραπάνω ανακοίνωση έκανε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η Προανακριτική Επιτροπή εφόσον συγκροτηθεί θα αποφασίσει κατά το νόμο για όλα τα νομικά και πραγματικά ζητήματα που θα τεθούν ενώπιον της. Σκοπός σε αυτή τη φάση δεν μπορεί να είναι άλλος από την διερεύνηση των καταγγελιών και τη συμβολή στην ανακάλυψη της αλήθειας όπως προβλέπει το Σύνταγμα και ο νόμος» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας. 

Απευθυνόμενος προς τα πολιτικά κόμματα τα κάλεσε να «δείξουν υπευθυνότητα, να σταματήσουν άμεσα τις προσβολές στη Δικαιοσύνη που αποτελούν ευθεία παρέμβαση στο έργο της και απόλυτη και ρητή αμφισβήτηση της αξιοπιστίας και της ανεξαρτησίας της. Ο σεβασμός στις αρχές του κράτους δικαίου δεν μπορεί να είναι αλα καρτ».

Σε ό,τι αφορά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των στελεχών της είπε ότι «τις τελευταίες ημέρες τελώντας σε προφανή πολιτικό πανικό εκσφενδονίζουν απειλές επιχειρώντας να πλήξουν την ανεξαρτησία και την αξιοπιστία της δικαιοσύνης ή ακόμη – πράγμα που δεν θέλω να το πιστέψω - και να τρομοκρατήσουν τους προστατευόμενους μάρτυρες αλλά και τις εισαγγελικές αρχές που χειρίζονται την υπόθεση. 

Τέλος σημείωσε ότι η προσπάθεια να παρουσιαστεί ως καθεστώς κουκουλοφόρων το καθεστώς της προστασίας μαρτύρων, «προσβάλλει την ελληνική Δικαιοσύνη και τη διεθνή νομιμότητα"»

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back