ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Νοσοκομεία, ώρα μηδέν

Εικόνα του άρθρου Νοσοκομεία, ώρα μηδέν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/11/2020, 12:26
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ενώ τα νοσοκομεία πιέζονται όλο και περισσότερο, ενώ η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη είναι πλέον «πολεμική» και σχεδόν τίποτα από τα πραγματικά τεκταινόμενα δεν απηχεί δηλώσεις όπως αυτές του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, οι υγειονομικοί κινητοποιούνται αύριο Πέμπτη 12 Νοεμβρίου.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, το οποίο έχει ένα ακόμα κρούσμα στο προσωπικό που έβγαλε εκτός μάχης άλλα οκτώ άτομα που μπήκαν σε καραντίνα, είναι κεντρικό σημείο, στα Γιάννενα.

Στην είσοδό του αύριο Πέμπτη 12 το μεσημέρι θα γίνει συγκέντρωση, στην οποία καλεί ο σύλλογος εργαζόμενων. «Τα νοσοκομεία και οι εργαζόμενοι δοκιμάζονται από την πανδημία λόγω των χρόνιων παθογενειών που αντιμετωπίζουν. Στο πρώτο κύμα της πανδημίας υπήρχαν συγκεκριμένα νοσοκομεία αναφοράς που νοσήλευαν περιστατικά κορωνοϊού, υποστηριζόμενα και από Μ.Ε.Θ. (…) Οι συμβασιούχοι υπάλληλοι βρίσκονται σε διαρκή ομηρία καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και θα πρέπει να μονιμοποιηθούν.

Παρά τις δεσμεύσεις ακόμη δεν υπάρχει εξέλιξη με την ένταξή μας στα Β.Α.Ε.» αναφέρει μεταξύ άλλων ο σύλλογος, που προκηρύσσει στάση εργασίας από τις 12 έως τις 1 το μεσημέρι.

Στην κινητοποίηση καλεί και το Εργατικό Κέντρο: «Ενώνουμε τη φωνή μας με τους υγειονομικούς για άμεση ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, άνοιγμα ΜΕΘ, ενίσχυση μέσων προστασίας για τους υγειονομικούς, πέραν των μπαλωμάτων που έχουν γίνει μέχρι τώρα. Τώρα πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει στην επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα Υγείας, με ένταξή του στο σχεδιασμό του κράτους και όχι με αγορά υπηρεσιών, από την οποία κερδοφορούν τα κοράκια της ιδιωτικής Υγείας» αναφέρει. 

Την κινητοποίηση στηρίζει και η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων.

Η ΑΣΥ ΠΓΝΙ στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι η λειτουργία του νοσοκομείο και η εργασιακή ζωή «ανατράπηκαν για 2η φορά μέσα σε 8 μήνες. Αυτή τη φορά όμως δεν υπάρχουν δικαιολογίες που να μπορεί κανείς να ‘καταπιεί’. Το άνοιγμα του τουρισμού με βάση τα πρωτόκολλα του κέρδους και εγκληματική απουσία ελέγχων σε 2 εργοστάσια και 2 γηροκομεία αναποδογύρισαν το ΠΓΝΙ και ξεγύμνωσαν την ελλιπή προετοιμασία όλων των δομών υγείας στην Ήπειρο».

Η παράταξη τονίζει ότι «απέναντι μας δεν είναι μόνο ο ‘αόρατος’ εχθρός αλλά και ο ορατός, αυτός που γνωρίζουμε καλά, γιατί ευθύνεται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Πρόκειται για την πολιτική που θεωρεί σπατάλη την προμήθεια επαρκών μέσων ατομικής προστασίας και ιδεοληψία την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back