ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Νόμος Χατζηδάκη για κομματικά στελέχη με 8.000 μισθό»

Εικόνα του άρθρου «Νόμος Χατζηδάκη για κομματικά στελέχη με 8.000 μισθό»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/03/2023, 12:02
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι εργαζόμενοι-ες του ΕΦΚΑ στα Γιαννενα συμμετέχουν στην απεργία της 7ης Μαρτίου, που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων  ΕΦΚΑ (ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ).

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΕΦΚΑ Ηπείρου και Λευκάδας καταδικάζει το νομοσχέδιο Χατζηδάκη  (Ν. 4892/2022) γιατί, όπως τονίζει,  «είναι κοινωνικά επικίνδυνο και απροκάλυπτα κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες του κομματικού και πελατειακού κράτους, αντίθετο σε κάθε αρχή νομιμότητας και των διαδικασιών του ΑΣΕΠ».

Σημειώνει ότι ο νόμος προβλέπει ουσιαστικά την τοποθέτηση ιδιωτών στελεχών σε διευθυντικές θέσεις του ΕΦΚΑ, με μισθούς που φτάνουν τα 8.000 ευρώ «αρκεί να έχουν ένα πτυχίο και… lower! Τα υπόλοιπα θα κανονιστούν με την συνέντευξη στη στημένη τριμελή κομματική επιτροπή».

Προσθέτει ακόμα ότι κατασπαταλούνται πόροι με απευθείας αναθέσεις, οι υπηρεσίες όπως το 1555 απλά παραπέμπει τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και τίποτε άλλο, κ.λπ.

«Ο τρόπος επιβολής των επιδιώξεων της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας είναι ο ίδιος, οργανωμένη παραπληροφόρηση και ανήθικη κατασυκοφάντηση των εργαζομένων. Εκτός τόπου και χρόνου, αρνούμενη συνεχώς κάθε διάλογο με τους εργαζομένους, πανηγυρίζει για τις επιτυχίες της στην προώθηση των μεγάλων ιδιωτικών οικονομικών συμφερόντων και την διάλυση του κοινωνικού κράτους».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back