ΕΛΛΑΔΑ

Νόμος του κράτους τα μέτρα και τα αντίμετρα

Εικόνα του άρθρου Νόμος του κράτους τα μέτρα και τα αντίμετρα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/05/2017, 04:13
ΕΛΛΑΔΑ

Με ψήφους 153 των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, έναντι 128 των βουλευτών της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του ΚΚΕ, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα και τα αντίμετρα είναι πλέον νόμος του κράτους.

Απόντες ήταν 19 βουλευτές, οι 17 της Χρυσής Αυγής και δύο από τη ΝΔ: ο Νίκος Δένδιας και η Άννα Ασημακοπούλου, οι οποίοι έστειλαν επιστολή με θετική ψήφο.

Σε ό,τι αφορά τα αντίμετρα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ψήφισαν υπέρ των διατάξεων για την κατάργηση μέρους του αφορολόγητου των βουλευτών και τη μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από 24% στο 13%. Καταψήφισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης.

«Παρών» στο άρθρο 56, το οποίο ρυθμίζει τη διαδικασία απόλυσης των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία, δήλωσε η Τασία Χριστοδουλοπούλου, επικαλούμενη προσωπικούς λόγους και τονίζοντας ότι στηρίζει την κυβέρνηση. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος διευκρίνισε ότι ο Πρωθυπουργός είχε εγκαίρως ενημερωθεί από την κα Χριστοδουλοπούλου. συμπληρώνοντας ότι δεν υφίσταται κανένα θέμα για την κυβέρνηση.


ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

«Με το αποτέλεσμα και της σημερινής ψηφοφορίας η Ελλάδα έχει τηρήσει στο ακέραιο τα συμφωνηθέντα. Τώρα είναι η μπάλα στο γήπεδο των δανειστών. Είναι η σειρά τους να τηρήσουν και αυτοί τις δεσμεύσεις τους, στο ακέραιο όπως κάναμε κι εμείς. 

Αναμένουμε και δικαιούμαστε , από τη συνεδρίαση του Eurogoup της ερχόμενης Δευτέρας, μια απόφαση για τη ρύθμιση του ελληνικού δημόσιου χρέους που θα είναι αντίστοιχη των θυσιών του ελληνικού λαού», δήλωσε αμέσως μετά την ψηφοφορία στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back