Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Nissan x OPUS: Για τους λάτρεις της κατασκήνωσης

Εικόνα του άρθρου Nissan x OPUS: Για τους λάτρεις της κατασκήνωσης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/02/2019, 21:56
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Nissan Energy και η OPUS Campers, συνεργάζονται πάνω σε ένα έξυπνο πρωτότυπο σύστημα κατασκήνωσης, που χρησιμοποιεί μπαταρίες «δεύτερου κύκλου ζωής» από ηλεκτρικά οχήματα Nissan και προσφέρει στους λάτρεις της περιπέτειας και της υπαίθρου, ενεργειακή αυτονομία έως και μιας εβδομάδας.

Το πρωτότυπο Nissan x OPUS ενσωματώνει το προσφάτως αποκαλυφθέν Nissan Energy ROAM, ένα φορητό, αδιάβροχο πακέτο ισχύος που χρησιμοποιεί την τεχνολογία μπαταριών των EVs της Nissan, για άνετη, αθόρυβη και απαλλαγμένη από εκπομπές ρύπων ισχύ, εν κινήσει.

Με χωρητικότητα αποθήκευσης 700Wh και ισχύ εξόδου 1kW, οι κυψέλες ιόντων λιθίου της ROAM “ανακτώνται” από τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα πρώτης γενιάς της Nissan, εξασφαλίζοντας έναν βιώσιμο δεύτερο κύκλο ζωής για τις μπαταρίες.

Το Nissan x OPUS, επιτρέπει στους κατασκηνωτές να παραμείνουν συνδεδεμένοι και να απολαμβάνουν ανέσεις όπως ενός σπιτιού, ενώ έχουν την ελευθερία να ταξιδεύουν σε απομακρυσμένες περιοχές. Παράλληλα, το Nissan Energy ROAM μπορεί να αφαιρεθεί από το τρέιλερ και να φορτιστεί μακριά από το κάμπινγκ, μέσω μιας τυπικής οικιακής πρίζας 230v, ή μέσω σύνδεσης με ένα ηλιακό πάνελ.

To Nissan x OPUS concept, θα κάνει το δημόσιο ντεμπούτο τoυ στο περίπτερο της OPUS στην Έκθεση Caravan, Camping και Motorhome στο NEC του Birmingham, του Ηνωμένου Βασιλείου, από τις 19 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2019.

Οι λεπτομέρειες

Το πρωτοποριακό AIR OPUS, που λανσαρίστηκε το 2017, χρησιμοποιεί τεχνολογία AIR pole με ενσωματωμένο συμπιεστή, για να φουσκώνει το «τροχόσπιτο» σε περίπου 90 δευτερόλεπτα. Ο ελαφρύς και συμπαγής σχεδιασμός του OPUS, το καθιστά ιδανικό για κατασκήνωση σε εκτός δρόμου διαδρομές.

Μέσα στο Nissan x OPUS υπάρχει εξοπλισμός μαγειρέματος, καθιστικό/τραπεζαρία και υπνοδωμάτιο για έως και έξι άτομα. Επιπλέον, το σύστημα διαθέτει μια πρίζα 230V για τροφοδοσία οικιακών συσκευών, υποδοχές USB για τη φόρτιση smartphones ή άλλων περιφερειακών συσκευών, LED φωτισμό, ένα 4G κινητό σημείο πρόσβασης WiFi για έως και 10 συσκευές, καθώς και έναν ψηφιακό προβολέα με πτυσσόμενη οθόνη, για να απολαμβάνετε ταινίες κατά τη διάρκεια των διακοπών σας.

Μετά από μια περιπετειώδη εξόρμηση, το Nissan X ΟPUS θα φροντίσει και για τη διατροφή σας, καθώς διαθέτει ένα φορητό φούρνο μικροκυμάτων 230V, δύο εστίες υγραερίου και ψυγείο!

Το Nissan x OPUS είναι πανέτοιμο για να σας συνοδεύσει σε κάθε είδους περιπέτεια με ελαστικά εκτός δρόμου και ζάντες αλουμινίου, θέσεις για μεταφορά δύο ποδηλάτων, όπως και υποδοχή για μεταφορά ενός καγιάκ!

Δείτε και το βίντεο: 


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back