Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Νίμιτς: «Είναι η ώρα των αποφάσεων»

Εικόνα του άρθρου Νίμιτς: «Είναι η ώρα των αποφάσεων»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/01/2018, 21:19
ΕΛΛΑΔΑ

«Είναι ώρα των αποφάσεων και πιστεύω ότι βρισκόμαστε εκεί» τόνισε ο ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, μετά τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο Εξωτερικών με τον υπουργό, Νίκο Κοτζιά.

Ο Μάθιου Νίμιτς ανέφερε ότι σήμερα έλαβε γνώση των απόψεων της ελληνικής πλευράς. «Υπάρχουν διάφορα δύσκολα ζητήματα, εδώ και πολλά χρόνια, αλλά υπάρχει βούληση και εδώ και πιστεύω επίσης και στα Σκόπια» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «υπάρχει μία δυναμική». Εξέφρασε, δε, την ικανοποίησή του για τις ελληνικές θέσεις δηλώνοντας «θετικός» ως προς αυτές.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, εξήγησε ότι έχει δώσει κάποιες ιδέες και στις δύο κυβερνήσεις, αλλά αρνήθηκε να αναφερθεί σε αυτές. «Υπήρξαν κάποιες διαρροές ορισμένων ιδεών, όμως δεν θεωρώ ότι πρέπει να λέω δημόσια αυτές τις ιδέες» είπε χαρακτηριστικά.


Ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μιλώντας στους δημοσιογράφους, εξήγησε ότι «του εξήγησα την πρότασή μας για το Σύμφωνο, του είπα τί μπορεί και πρέπει να εμπεριέχει. Του είπα τη σκέψη μου: πού βρίσκω τις προτάσεις του θετικές και μπορούμε να τις υιοθετήσουμε και πού έχουμε προβληματισμούς. Αλλά και εκεί που έχουμε προβληματισμούς, του πρότεινα εναλλακτικές λύσεις και μεθόδους. Νομίζω ότι, καλή τη πίστη, πρέπει να δουλέψουμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Τα άλλα τα αφήνω σε αυτούς που θέλουν να κάνουν κριτική χωρίς λόγο.

Ερωτηθείς σχετικά με την επόμενη συνάντησή του με τον ομόλογό του της πΓΔΜ Νικόλα Ντιμιτρόφ, είπε ότι αυτή θα γίνει «αφού ετοιμάσουμε την πρότασή μας», ενώ απαντώντας σε άλλη ερώτηση για το Σύμφωνο τόνισε ότι η «άλλη πλευρά ξέρει για το Σύμφωνο, απλώς το περιεχόμενό του το επεξεργαζόμαστε εμείς», εξηγώντας ότι το Σύμφωνο θα είναι η δική μας πρόταση, «μια πρόταση για συζήτηση και διάλογο για να διευκολυνθεί η διαπραγμάτευση».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back