ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Νίκος Ανδρουλάκης: «Πρωταγωνιστές στις ευρωεκλογές, νικητές στις βουλευτικές»

Εικόνα του άρθρου Νίκος Ανδρουλάκης: «Πρωταγωνιστές στις ευρωεκλογές, νικητές στις βουλευτικές»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/10/2023, 21:11
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε στα Γιάννενα σήμερα Κυριακή, για να δηλώσει ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε (και αυτός) μερίδιο από τις νίκες, λέγοντας ότι «επιβεβαιώθηκε η δυναμική και σταθερά ανοδική πορεία» του ΠΑΣΟΚ και ότι «πρόσωπα που προέρχονται από την παράταξή μας, εκλέχτηκαν δήμαρχοι σε περισσότερους από 100 δήμους». Βέβαια, το ΠΑΣΟΚ απέφυγε να «χρίσει» προεκλογικά υποψηφίους με στηρίξεις, όπως έκανε η ΝΔ. Τώρα βέβαια, ανακαλεί τα «βιογραφικά» νέων δημάρχων…

Στην ομιλία του, στην εκδήλωση «Παιδεία και ανισότητες» ο κ. Ανδρουλάκης είπε επίσης ότι ο πρωθυπουργός διακρίνεται από αλαζονεία και πως «οι πολίτες, στον δεύτερο γύρο των εκλογών έστειλαν καθαρό μήνυμα, ότι θέλουν τοπική αυτοδιοίκηση που να είναι δίπλα στον πολίτη, που να συζητά και να ανοίγει δημοκρατικό διάλογο για την αξιοποίηση των ταμείων ανάκαμψης, για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους και όχι αυτοδιοίκηση με πελατειακή λογική».

Ζήτησε «πρωταγωνιστικό ρόλο» για το κόμμα του στις επόμενες ευρωεκλογές και έθεσε στόχο να είναι κυβέρνηση στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Για το θέμα της εκδήλωσης είναι ότι «η παιδεία, για μας είναι ένα πολύ κρίσιμο ζήτημα για την κοινωνία μας. Σε ένα κόσμο που διαρκώς αλλάζει και εξελίσσεται, η επένδυση στην εκπαίδευση αποτελεί την καταλυτική προϋπόθεση για να οικοδομήσουμε με ασφάλεια μία δημοκρατική και ανοιχτή κοινωνία», τόνισε χαρακτηριστικά». Σημειώνεται ότι το ΠΑΣΟΚ έχει θέσει όρους για να στηρίξει την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, που θα ανοίξει το δρόμο για ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Τέλος, σχετικά με την ενδεχόμενη συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι «οι παρασκηνιακές συμφωνίες κορυφής είναι ατελέσφορες και απωθητικές για τους πολίτες. Όσοι εργάζονται καθημερινά προτείνοντας λύσεις για μια πιο ανθρώπινη κοινωνία, προσφέρουν τα μέγιστα στην ενότητα και την προοπτική της δημοκρατικής παράταξης», παίρνοντας αποστάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back