ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

«Νίκη»: To υπερσυντηρητικό κόμμα που πήρε 6,31% στην Κόνιτσα

Εικόνα του άρθρου «Νίκη»: To υπερσυντηρητικό κόμμα που πήρε 6,31% στην Κόνιτσα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/05/2023, 22:16
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023 - ΕΚΛΟΓΕΣ

Το κόμμα «Νίκη», επικεφαλής του οποίου είναι ο θεολόγος Δημήτρης Νατσιός, είναι μια ακόμα έκφραση της alt right τάσης στην Ελλάδα.

Στον Δήμο Κόνιτσας, το κόμμα πήρε 6,31% και βγήκε τέταρτο, πάνω από το κόμμα Βελόπουλου. 

Στο Δίστρατο πήρε 10,25% και μέσα στην Κόνιτσα, 7,24% και ήταν επίσης τέταρτο. Στην περιοχή, η επιρροή της εκκλησίας είναι σημαντική.

Το κόμμα συστήνεται καταρχάς με το εξής: «Συνιστά μία γνήσια πατριωτική φωνή που προέρχεται από τον απλό ελληνικό λαό, αφού στις τάξεις της δεν δέχεται ως μέλη πρώην βουλευτές ή κυβερνητικούς οποιασδήποτε απόχρωσης».

Διατείνεται επίσης ότι «βασίζεται σε ξεκάθαρες αξίες της Ρωμιοσύνης, χωρίς ‘δεξιές’ κι ‘αριστερές’ παρωπίδες».

Ο κ. Νατσιός όμως, είναι εκφραστής υπερσυντηρητικών θέσεων και μάλλον όχι… αχρωμάτιστος. Είναι από τους πρωτεργάτες της επίθεσης στο βιβλίο ιστορίας της Στ’ Δημοτικού και το κόμμα του προάγει το «αιώνιο πρότυπο ‘μπαμπάς-μαμά-παιδιά» όπως αναφέρει στις θέσεις του.

Το κόμμα δανείζεται θέσεις από το ευρύ φάσμα της ακροδεξιάς λογικής στην Ελλάδα, από την επαναφορά της σχολικής στολής, υποχρεωτική θητεία στα 18, αντιπροσφυγική ρητορική, κατάργηση του μαθήματος σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, κ.λπ.

Το κόμμα εμφανίστηκε στις δημοσκοπήσεις αμέσως μετά τον αποκλεισμό των ακροδεξιών και νεοναζιστικών κομματικών συνδυασμών, από τον Άρειο Πάγο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back