ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Νησί: Θα ακριβύνουν οι διαδρομές με τα καραβάκια

Εικόνα του άρθρου Νησί: Θα ακριβύνουν οι διαδρομές με τα καραβάκια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/04/2024, 17:56
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το εισιτήριο με ένα καραβάκι για να πάει κανείς στο Νησί των Ιωαννίνων, έχει 2 ευρώ -1,50 ευρώ για τους μαθητές και τους φοιτητές και 1 ευρώ για άτομα με αναπηρίες. Η κάθε διαδρομή. Άρα, το κόστος για ένα πηγαινέλα, είναι 4 ευρώ το άτομο.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, στην επερχόμενη συνεδρίασή του την Πέμπτη 4 Απριλίου, θα συνεδριάσει για να αποφασίσει την αναπροσαρμογή του κόμιστρου των πλόων, μετά και από αίτημα κατοίκων του Νησιού που κατατέθηκε στο γραφείο του περιφερειάρχη.

Πώς θα γίνει η αναπροσαρμογή; Η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών προτείνει το κανονικό εισιτήριο να φτάσει στα 2,20 ευρώ και το φοιτητικό-μαθητικό σε 1,65 ευρώ (για ΑμεΑ στο μισό του κανονικού, 1,10 ευρώ), επικαλούμενη την αύξηση σε ποσοστό 9% που δόθηκε πρόσφατα στα κόμιστρα των οδικών αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών και το ότι το σημερινό κόμιστρο ισχύει εδώ και 14 χρόνια. Κάνει δε λόγο για «ισονομία μεταξύ των φορέων παροχής συγκοινωνιακών υπηρεσιών».

Ωστόσο, στο τέλος της εισήγησης της, σημειώνει το εξής: «Λόγω της γενικότερης αύξησης των τιμών των καυσίμων και των αγαθών, αύξηση του κομίστρου των πλόων των σκαφών στη λίμνη Παμβώτιδα κατά 20% θα μπορούσε επίσης να θεωρηθεί εύλογη»…

Σημειωτέον ότι προτείνεται το κόμιστρο των μόνιμων κατοίκων να παραμείνει το ίδιο, στα 0,80 ευρώ. 

Σε αναμονή της συνεδρίασης και των τελικών αποφάσεων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back