ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πηγαινέλα στο Νησί με 5 ευρώ

Εικόνα του άρθρου Πηγαινέλα στο Νησί με 5 ευρώ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/04/2024, 19:47
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το πηγαινέλα στο Νησί των Ιωαννίνων γίνεται πιο ακριβό, μετά και από τη σχετική απόφαση που πήρε σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου.

Ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης πρότεινε κάτι διαφορετικό από την εισήγηση της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών όσον αφορά το κόμιστρο.

Διαβάστε εδώ: Νησί: Θα ακριβύνουν οι διαδρομές με τα καραβάκια

Η πρόταση του κ. Γοργόλη, η οποία ήταν κι αυτή που ψήφισε το σώμα, πρότεινε να αυξηθεί το κόμιστρο για την κάθε διαδρομή από τα 2 ευρώ στα 2,5 ευρώ -5 ευρώ δηλαδή για ένα πηγαινέλα.

Την ίδια ώρα, παραμένει σταθερό το κόμιστρο της κάθε διαδρομής για τους μαθητές και τους φοιτητές: 1,50 ευρώ, όπως και το κόμιστρο της κάθε διαδρομής για τα άτομα με αναπηρίες (1 ευρώ). Επίσης, το κόμιστρο για τους μόνιμους κατοίκους αυξάνει από 0,80 ευρώ σε 1 ευρώ, τη διαδρομή. Το σώμα υιοθέτησε και την πρόταση του κ. Γοργόλη για απαλλαγή από καταβολή κομίστρου του πέμπτου μέλους και άνω για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Το αίτημα για αύξηση του κομίστρου υπέβαλαν κάτοικοι, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι στο Νησί, με το δεδομένο ότι δεν είχε καμία αύξηση εδώ και 14 χρόνια αλλά και ότι υπάρχει ένα επιπρόσθετο ενεργειακό κόστος. Ωστόσο, το Νησί ζητούσε μεγαλύτερη αύξηση: 6 ευρώ πηγαινέλα το κανονικό εισιτήριο.

Η συζήτηση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου κράτησε αρκετά, λόγω της παρέμβασης του περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη που πρότεινε να αυξηθεί το εισιτήριο για φοιτητές-μαθητές εκτός Ιωαννίνων και να πάει στα 2 ευρώ –με το σκεπτικό του αυξημένου ενδιαφέροντος από σχολικές εκδρομές. Ο διαχωρισμός αυτός μεταξύ ντόπιων και μη, προκάλεσε αρκετή συζήτηση, με τον κ. Καχριμάνη να… μη στηρίζει εντέλει με θέρμη την πρότασή του και να λέει: «Ό,τι πει ο κ. Γοργόλης».

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back