Συντακτης: Γιώργος Πατέλης
Δημοσιευση: 12-11-2017, 10:45
ΕΛΛΑΔΑ

Την τροποποίηση δύο διατάξεων του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών για τον νέο Κώδικα Οδικής Ασφάλειας (ΚΟΚ) ανακοίνωσε ο Χρήστος Σπίρτζης με συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Η πρώτη τροποποίηση αφορά την αύξηση των ορίων ταχύτητας: «Το προέβλεπε μελέτη από την οποία θα φαινόταν αν μπορούσε να εφαρμοστεί από τη γεωμετρία του αυτοκινητόδρομου. Ήταν μια εισήγηση που τέθηκε στη διαβούλευση με τους ειδικούς. Μας έφεραν τα επιχειρήματά τους και αποσύρθηκε. Δεν έχουμε δογματισμούς, θα μείνει το όριο στα 130 χλμ.» ανέφερε ο Χρ. Σπίρτζης.

Η δεύτερη έχει να κάνει με οχήματα παντός εδάφους (ATV) ή «γουρούνες»: O υπουργός Μεταφορών είπε ότι η ρύθμιση έχει αλλάξει. «Δεν είναι όλες το ίδιο επικίνδυνες. Υπάρχουν τετράτροχα οχήματα με προδιαγραφές ασφαλείας που μπορούν να κινούνται στο οδικό δίκτυο. Προβλέπουμε ειδική άδεια οδήγησης, που θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, όπως ισχύει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες».

Ο Σπίρτης ανέφερε ότι θα υπάρχει προσωρινή διάταξη για «γουρούνες» κάτω από 125 κυβικά, που έχουν μικρότερες προδιαγραφές ασφαλείας. «Αξίζει όμως τον κόπο να δείτε γιατί είχε δημιουργηθεί αυτό το καθεστώς. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις ήθελαν να κάνουν ένα ρουσφέτι στις εταιρείες ενοικίασης.

Πολλοί τουρίστες δεν είχαν άδεια οδήγησης δίτροχου και έτσι ανακάλυψαν τις «γουρούνες» για τις οποίες αρκούσε η άδεια οδήγησης Ι.Χ., γιατί έτσι φρόντισαν να το ρυθμίσουν», σχολίασε ο υπουργός Μεταφορών.

200 λέξεις απομένουν.
 • bertina
  bertina
  Είστε υπάλληλοι, αγρότες, μικρές επιχειρήσεις, βιοτέχνες ή άτομα οποιουδήποτε είδους και χρειάζεστε ένα δάνειο για να εδραιώσετε τα χρέη σας ή να βοηθήσετε τις επιχειρήσεις σας να επανέλθουν στο δρόμο ή να επανεκκινήσετε το μεγαλύτερο μέρος της ανησυχίες. Είμαστε στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσουμε με όλες σας τις οικονομικές δυσκολίες. Βοηθάμε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους και πρέπει να είναι σε θέση να εξοφλήσουν τα χρέη τους και να ξεκινήσουν με μια καλή βάση, ανεξάρτητα από το πόσο πολλά. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες. Ηλεκτρονική διεύθυνση: servicepeakgroup@hotmail.com
  200 λέξεις απομένουν.
 • Mayoro
  Mayoro
  Αγοράστε επαληθευμένο ευρωπαϊκό / US / UK διαβατήριο, ταυτότητες, θεωρήσεις, άδεια οδήγησης (whatsapp: +237673528224) Είμαστε οι καλύτεροι παραγωγοί ποιοτικών εγγράφων, Με περισσότερα από 12 εκατομμύρια τα έγγραφα που κυκλοφορούν στον κόσμο. Προσφέρουμε μόνο πρωτότυπα υψηλής ποιότητας και πλαστά διαβατήρια, οδηγούς αδειών, καρτών ταυτότητας, αδειών κατοικίας, σφραγίδων και άλλων προϊόντων για ορισμένες χώρες όπως: ΗΠΑ, Αυστραλία, Βέλγιο, Βραζιλία, Καναδάς, Ιταλία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ισραήλ, Μεξικό, Ολλανδία, Νότια Αφρική, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Μάλτα, Κροατία κ.λπ. (και πολλά άλλα). Για να λάβετε τις πρόσθετες πληροφορίες και να τοποθετήσετε την παραγγελία σας, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Επικοινωνία με e-mail: [infodocuments4@gmail.com] Γενική υποστήριξη: (infodocuments4@gmail.com) whatsapp ====== + 237673528224 Skype: έγγραφα πληροφοριών4 Αγοράστε αληθινά εγγεγραμμένα ή ψεύτικα μη καταχωρημένα διαβατήρια, δελτία ταυτότητας, SSN, άδεια οδήγησης, πιστοποιητικά γέννησης, θεωρήσεις, διπλώματα, πιστοποιητικό διαζυγίου, άδεια πιστοποίησης, πιστοποιητικά υιοθεσίας, πιστοποιητικό γάμου, άδεια παραμονής, διπλώματα κτλ (infodocuments4@gmail.com) Αγοράστε το IELTS, το IDP TOEFL, το GMAT, το ESOL, το βαθμό, το DIPLOMAT Αγοράστε εγγεγραμμένα διαβατήρια, άδεια οδήγησης, IELTS & TOEFL, Πιστοποιητικά ESOL χωρίς να παρακολουθήσετε την εξέταση ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ, ΚΑΡΤΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ, ΘΕΩΡΗΣΕΙΣ, SSN, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΓΑΜΟΥ, ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ, ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΗΠΑ ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ, ΚΑΡΤΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ, ΘΕΩΡΗΣΕΙΣ, SSN, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΓΑΜΟΥ, ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ, ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΗΠΑ Αγοράστε
  200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα