ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Νέοι Αγρότες, προσπάθεια δεύτερη

Εικόνα του άρθρου Νέοι Αγρότες, προσπάθεια δεύτερη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/08/2017, 22:02
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Περιφέρεια Ηπείρου κάνει δεύτερη προσπάθεια για να διατεθούν όλα τα χρήματα για το πρόγραμμα Νέων Γεωργών στην Ήπειρο και να μην «αναχωρήσουν» εάν δεν υπάρξει ενδιαφέρον. Η εκστρατεία ενημέρωσης ξεκίνησε από το Μέτσοβο, στο ΜΕΚΔΕ, όπου η εκδήλωση ενημέρωσης συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου και την Ένωση Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων

Οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να πάρουν διευκρινήσεις για το πρόγραμμα, καθώς και για άλλα ζητήματα. Μίλησαν ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, ο αναπληρωτής προϊστάμενος Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας  Θωμάς Αλεξίου, για τη δεύτερη πρόσκληση του προγράμματος νέων γεωργών και η προϊσταμένη ΟΠΕΚΕΠΕ Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας Χαριτίνη Παπαθανασίου (βοσκοτόπια και επιλεξιμότητα). Ο κ. Καχριμάνης τόνισε ότι «πρέπει όλοι μαζί να αγωνιστούμε για να περάσουμε απέναντι. Για να αλλάξουμε σελίδα, πρέπει να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα της περιοχής, που είναι η ποιότητα και η ταυτότητα στα γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα που παράγουμε» και πρόσθεσε πως το πρόγραμμα πρέπει να αξιοποιηθεί, όπως επίσης και το πρόγραμμα των σχεδίων βελτίωσης, που θα προκηρυχτεί σύντομα.

Κατά την προσφιλή του συνήθεια, πρόσθεσε αρκετά ακόμα σχετικά ή λιγότερο σχετικά θέματα: Ανακοίνωσε ότι επίκειται η έναρξη της διαδικασίας για την εκπόνηση των διαχειριστικών χαρτών από την Περιφέρεια, κάλεσε όλους όσοι έχουν προβλήματα με τους δασικούς χάρτες να σπεύσουν να υποβάλλουν αντιρρήσεις μέσα στις προθεσμίες που έχουν οριστεί και ανέφερε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας προκειμένου να βρεθεί λύση ώστε να επιτραπεί η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων για τις ανάγκες των μονάδων των μετακινούμενων κτηνοτρόφων, κάνοντας αναφορά και σε διερευνητική πρωτοβουλία που βρίσκεται σε εξέλιξη για την εφαρμογή καινοτόμου προγράμματος για την πατάτα στο οροπέδιο της Χρυσοβίτσας.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Ένωση Αγροτών» Χριστόδουλος  Μπαλτογιάννης και ο πρόεδρος της Ένωσης Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Γιάννης Δεκόλης.
 Ο κ. Καραγιάννης στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στις δυνατότητες του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και ανακοίνωσε τη δημιουργία τoυ Ομίλου Φίλων της Φέτας, με τη στήριξη της διεπαγγελματικής, που θα συνδράμει ενεργά στην προσπάθεια των κτηνοτρόφων και των τυροκόμων στην στήριξη του προϊόντος.

Η επόμενη ενημερωτική εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 11 Αυγούστου, στις 19:00, στην αίθουσα τελετών του δημαρχείου Κόνιτσας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back