Συντακτης: Γιώργος Πατέλης
Δημοσιευση: 3-04-2017, 14:30
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το νέο Ibiza αντιπροσωπεύει τη καλύτερη σχεδίαση που έχει ποτέ δημιουργηθεί από την SEAT στην κατηγορία του. Η πρόκληση, ήταν να γίνει σεβαστή η μεγαλύτερη από τρεις δεκαετίες ιστορία του μοντέλου και η σημασία του ως  βασικού πυλώνα της ισπανικής μάρκας. Το νέο Ibiza προχωράει στο επόμενο επίπεδο και σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για τη μάρκα από άποψη σχεδιαστικής φιλοσοφίας. Αδιαμφισβήτητη απόδειξη το Red Dot Award: Product Design 2017 που μόλις απονεμήθηκε στο νέο SEAT Ibiza.

Από το 1954, το Red Dot Award είναι ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους σχεδιαστικούς διαγωνισμούς στο κόσμο με σκοπό την αξιολόγηση και τη διεθνή αναγνώριση της ποιότητα και της καινοτομίας στον χώρο του design. Η πιο σημαντική κατηγορία του διαγωνισμού είναι η Red Dot Award: Product Design όπου η κριτική επιτροπή αποτελείται από 40 ειδικούς οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τη δημιουργία των υποψήφιων σχεδίων προκειμένου να αποφευχθεί η σύγκρουση συμφερόντων και να εγγυηθεί η αμεροληψία του θεσμού.

Το νέο Ibiza ξεχωρίζει κυρίως χάρη στη δυναμική και ποιοτική οδηγική του συμπεριφορά, στην εντυπωσιακή αίσθηση σταθερότητας και αξιοπιστίας στο δρόμο, στη συνολική ποιοτική βελτίωση του εσωτερικού του, στην προηγμένη τεχνολογία, στη βελτιωμένη άνεση… Όλα αυτά ξεχωρίζουν με μια μόνο ματιά χάρη στη συναρπαστική του σχεδίαση.

Το νέο Ibiza είναι εύκολα αναγνωρίσιμο ως ένα γνήσιο μοντέλο SEAT χάρη στους τριγωνικούς προβολείς Full LED και τα φώτα ημέρας καθώς και στη παρουσία του λογότυπου στη μάσκα, οπτικά ενισχυμένη από τις δύο χαρακτηριστικές γραμμές στο καπό. Η x-shape σχεδίαση προσθέτει μεγάλο δυναμισμό και έντονη οπτική σταθερότητα.


ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Εξωτερικά το αμάξωμα συνδυάζει με επιδέξιο τρόπο αιχμηρές σχεδιαστικά γραμμές με λείες επιφάνειες. Οι διπλές πλαϊνές μυώδεις γραμμές, τυπικό χαρακτηριστικό της SEAT, αυξάνουν τη τρισδιάστατη ελκυστικότητα του αμαξώματος, ενώ στο πίσω μέρος τα φώτα τυλίγονται γύρω από το αυτοκίνητο, αναδεικνύουν τις πίσω σχεδιαστικές γραμμές και προδίδουν μεγάλη αεροδυναμική απόδοση. Οι έντονες και καθαρές γραμμές σχεδίασης του πορτ-μπαγκάζ και πίσω προφυλακτήρα, αυξάνουν το αντιληπτό πλάτος και δημιουργούν μία ομοιογενή εμφάνιση, με τους πίσω χαμηλούς ανακλαστήρες να φέρνουν το αμάξωμα πιο κοντά στο έδαφος.


ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

Το εσωτερικό διαθέτει τέλειες αναλογίες, βελτιωμένη αίσθηση του χώρου και άνεση. Η προσεκτική επιλογή των υλικών σημαίνει πιο κομψό και ποιοτικό αποτέλεσμα, ενώ παράλληλα οι ακριβείς και ευθείες γραμμές επιτυγχάνουν ένα νεανικό και δυναμικό χαρακτήρα. Οι οριζόντιες αναλογίες κυριαρχούν στο εσωτερικό και η έξυπνη οργάνωση των λειτουργικών μερών, αναβαθμίζουν τη κονσόλα και βελτιώνουν την εργονομία και την ασφάλεια. Όλα τα όργανα ελέγχου του αυτοκινήτου είναι τοποθετημένα γύρω από των οδηγό στην υψηλότερη δυνατή θέση προκειμένου ο οδηγός να κρατάει σταθερά τη ματιά του στο δρόμο. Για παράδειγμα, ο μοχλός ταχυτήτων είναι τοποθετημένος ψηλά ώστε η αλλαγή των ταχυτήτων να γίνεται εύκολη και όσο το δυνατόν ομαλότερη. 

Η υψηλή μέριμνα για ποιότητα σε κάθε λεπτομέρεια συμβάλλει στο να μπορεί το νέο μοντέλο να τοποθετηθεί όσο το δυνατόν κοντύτερα στην αμέσως μεγαλύτερη κατηγορία. Πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης είναι διαθέσιμες, όπως η επιλογή εσωτερικού LED φωτισμού με την πιο προηγμένη τεχνολογία, η οθόνη 8 ιντσών και το σύστημα συνδεσιμότητας Full Link. Η καμπίνα προστατεύεται από φίλτρο Air Care που απομονώνει τους επιβάτες από κάθε είδους αλλεργιογόνα και καθαρίζει το εσωτερικό περιβάλλον από εξωτερικούς ρύπους.


200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
PLayschool πισω