Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τι θα δούμε από την SEAT στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης

Εικόνα του άρθρου Τι θα δούμε από την SEAT στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/09/2017, 14:56
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το νέο crossover Arona και το Leon CUPRA R θα βρίσκονται στο επίκεντρο του περιπτέρου κατά την πρώτη ημέρα Τύπου και θα παρουσιαστούν με διαφορετικό τρόπο. Την Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου στις 12:15 μμ. ο Πρόεδρος της SEAT, Luca de Meo, θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου και θα αναφερθεί σε οικονομικούς εταιρικούς δείκτες, στο νέο Arona, στο Leon CUPRA R, στην πλατφόρμα Alexa και θα ανακοινώσει επίσης δημόσια τα υποψήφια τελικά ονόματα για το νέο μεγάλο SUV της SEAT.  


CUPRA R

Το νέο SEAT Leon CUPRA R , το πιο ισχυρό αυτοκίνητο της SEAT θα παραχθεί σε περιορισμένη  παραγωγή μόνο σε 799 μονάδες. Θα διατίθεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων (310 PS) καθώς και με DSG έξι ταχυτήτων (300 PS). 

Το αμάξωμα φέρει ξεχωριστές διακοσμητικές λεπτομέρειες όπως ανθρακονήματα στο εμπρός και πίσω spoiler, στις πλευρικές ποδιές και στον πίσω διαχύτη, πλαϊνούς καθρέπτες με διακοσμητικά σε χρώμα χαλκού καθώς και νέα πιο δυναμική σχεδίαση στις εμπρός εισαγωγές αέρα. 

Το SEAT Leon CUPRA R θα είναι διαθέσιμο στα τέλη του 2017 και οι 799 τυχεροί ιδιοκτήτες θα μπορέσουν να απολαύσουν ένα εσωτερικό το οποίο είναι επίσης διακοσμημένο από ανθρακονήματα και Alcantara®. Θα διατίθεται σε τρία χρώματα: Midnight Black, Pyrιneοs Grey και το αποκλειστικό Matte Grey. 


ΝΕΟ SEAT ARONA

Με το νέο Arona η SEAT εισέρχεται στην κατηγορία των compact crossover. Το Arona παίρνει τη θέση του στη γκάμα SUV της SEAT κάτω από τo Ateca και ακολουθώντας τo Ibiza, είναι το δεύτερο αυτοκίνητο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα MQB A0. Κατασκευασμένο αποκλειστικά στο εργοστάσιο της SEAT στο Martorell, ξεχωρίζει χάρη στη σχεδίαση, το ύψος, το πλάτος, τις συμπαγείς διαστάσεις, το ευρύ φάσμα δυνατοτήτων για εξατομίκευση και την πιο προηγμένη τεχνολογία στον τομέα της ασφάλειας και της συνδεσιμότητας.

Το Arona συνεχίζει τη μεγαλύτερη επιθετική προϊοντική πολιτική της μάρκας, που περιλαμβάνει το Ateca, το Leon, τη νέα γενιά Ibiza και η οποία θα ολοκληρωθεί με το λανσάρισμα του μεγάλου SUV το επόμενο έτος.


ALEXA BY AMAZON

Μεταξύ όλων των κατασκευαστών αυτοκινήτων στην Ευρώπη, η SEAT θα έχει στην γκάμα της πρώτη οχήματα με ενσωματωμένη την διαδραστική φωνητική υπηρεσία Αmazon Alexa, η οποία θα είναι διαθέσιμη μέχρι το τέλος του έτους στο Leon και το Ateca και το επόμενο έτος στο Ibiza και το Arona.

Η νέα υπηρεσία επιτρέπει στους οδηγούς να ζητήσουν οδηγίες για τον προορισμό τους,  τον πλησιέστερο έμπορο αυτοκινήτων ή έναν χώρο για δείπνο, μεταξύ άλλων. Και το καλύτερο από όλα είναι πως αυτό είναι μόνο η αρχή, γιατί η εξέλιξη της Alexa και η ενσωμάτωση της στην γκάμα SEAT μόλις ξεκινάει.


ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ SUV

Η δημόσια διαδικασία ψηφοφορίας που διοργάνωσε η SEAT με αφορμή την ονοματοδοσία του νέου μεγάλου SUV δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες. Η πρωτοβουλία #SEATseekingName κατέληξε σε εννέα προτάσεις που έχουν επιλεγεί για το όνομα του  μελλοντικού τρίτου SUV της Μάρκας, το οποίο θα λανσαριστεί το 2018. Τα εννέα ονόματα προερχόμενα από την ισπανική γεωγραφία που επιλέχθηκαν μεταξύ 10.130 προτάσεων είναι τα εξής: Abrera - Alboran - Aran - Aranda - Avila - Donosti - Tarifa - Tarraco - Teide

Η SEAT θα παρουσιάσει τα τελικά υποψήφια ονόματα κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου στις 12 Σεπτεμβρίου στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Από εκείνη την ημέρα και μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου, όσοι επιθυμούν να ψηφίσουν την αγαπημένη τους επιλογή θα μπορούν να το κάνουν μέσω των link seat.com/seekingname και seat.es/buscanombre. Νικητήριο όνομα θα είναι αυτό που θα λάβει τις περισσότερες ψήφους.


ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ CNG

Η SEAT ακολουθώντας τα επιτυχημένα λανσαρίσματα εκδόσεων CNG στα Leon και Mii, τώρα ήρθε η ώρα και για το νέο SEAT Ibiza. Το νέο 1.0 SEAT Ibiza TGI θα είναι παρόν στην Έκθεση της Φρανκφούρτης ως ισχυρή απόδειξη της εμπιστοσύνης της SEAT στο συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG) ως καθαρό και αποδοτικό καύσιμο. 

Επιπλέον, το CNG εκπέμπει κατά 85% λιγότερες εκπομπές οξειδίων του αζώτου σε σύγκριση με τους κινητήρες ντίζελ, ενώ μειώνει τις εκπομπές CO2 κατά 25% σε σχέση με τους βενζινοκινητήρες καθώς και όλα τα αερομεταφερόμενα σωματίδια.

Το 1.0 Ibiza TGI διαθέτει τρεις δεξαμενές καυσίμου, μία για τη βενζίνη και δύο για το CNG. 

Ο κινητήρας λειτουργεί τέλεια και με τα δύο καύσιμα και προσφέρει συνολική αυτονομία περίπου για 1.200 χιλιόμετρα (390 με CNG), με εκπομπές C02 σε λειτουργία CNG μόνο 88 gr/km. Καμία άλλη τεχνολογία δεν πλησιάζει στο 1.0 Ibiza TGI όσον αφορά την οικονομία καυσίμων και σε σύγκριση με τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, ο οδηγός δεν χρειάζεται ποτέ να ανησυχεί για την εξάντληση της ισχύος της μπαταρίας. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back