ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το νέο προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου

Εικόνα του άρθρου Το νέο προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/01/2024, 12:31
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Σταυρούλα Μπραΐμη-Μπότση είναι η νέα πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου. Η κα Μπραΐμη συνεχίζει σε αυτό το αξίωμα και στη νέα θητεία του συμβουλίου.

Την προεδρία της ψήφισαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης του Αλέκου Καχριμάνη, της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» του Γιάννη Στέφου, της παράταξης «Ήπειρος Όλον-Τόπος να Ζεις» του Στέφανου Ζούμπα και της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» της Μάγδας Τάτση. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» του Γιώργου Πρέντζα ψήφισε «λευκό» με το σκεπτικό ότι το προεδρείο δεν είναι αναλογικό.

Το λευκό της «Λαϊκής Συσπείρωσης» υπήρξε και για τις υπόλοιπες δύο θέσεις, του αντιπροέδρου και του γραμματέα.

Αντιπρόεδρος εκλέχτηκε ο Μάριος Τσίρκας, περιφερειακός σύμβουλος Άρτας από το «Κοινό των Ηπειρωτών» και γραμματέας η Μαρία-Τατιάνα Καράλη.

Από την ειδική συνεδρίαση εκλογής του νέου προεδρείου, απουσίαζαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «ΦΩΣ».

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, τη θέση του προέδρου αναλαμβάνει σύμβουλος της πλειοψηφούσας παράταξης, τη θέση του αντιπροέδρου σύμβουλος από την παράταξη που ήρθε δεύτερη εκλογική δύναμη και τη θέση του γραμματέα σύμβουλος από την παράταξη που ήρθε τρίτη εκλογική δύναμη.

Η κα Μπότση αναφέρθηκε στην «εμπιστοσύνη που της δείχνει ο κ. Καχριμάνης» και ζήτησε τη συμβολή όλων να αποτελέσει το Περιφερειακό Συμβούλιο «λίκνο της δημοκρατίας».

Ο κ. Καχριμάνης, αν και δεν προβλεπόταν, δεν απέφυγε μία τοποθέτησή του: «Όλους μας ενδιαφέρει η Ήπειρος και πέφτει παραπληροφόρηση (σ.σ. δεν έδωσε περισσότερες εξηγήσεις). Όποιος από τους αρχηγούς των παρατάξεων θέτει οποιοδήποτε θέμα, θα ενημερώνεται. Εγώ θα είμαι στη διάθεσή του και θα χορηγώ ντοκουμέντα-έγγραφα». Με την προσδοκία ότι αυτή η ενημέρωση θα γίνεται εντός του Περιφερειακού Συμβουλίου και όχι… στο γραφείο του.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back