ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Νέο laptop και νέα έκδοση Windows από την Microsoft

Εικόνα του άρθρου Νέο laptop και νέα έκδοση Windows από την Microsoft
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/05/2017, 01:18
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Ένα νέο laptop που απευθύνεται στην εκπαιδευτικοί κοινότητα ανακοίνωσε σήμερα η Microsoft σε προγραμματισμένη εκδήλωση στη Νέα Υόρκη.

Πρόκειται για το Surface Laptop με διαγώνιο 13.5 ιντσών και σχεδιασμένο να δουλεύει με το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, Windows 10 S.

Ο νέος φορητός υπολογιστής διαθέτει οθόνη αφής 13.5 ιντσών 1080p PixelSense με υποστήριξη για stylus και αναλογία 3:2. Το πληκτρολόγιο είναι καλυμμένο με «Alcantara» και διαθέτει οπίσθιο φωτισμό, ενώ θα διατεθεί σε τέσσερα διαφορετικά χρώματα: πλατίνα, μπορντό, μπλε κοβάλτιο και χρυσό γραφίτη. Το συνολικό βάρος του είναι 1.25 κιλά.

Όπως αναφέρθηκε στη παρουσίαση το νέο laptop της Microsoft είναι 50% πιο γρήγορο από το MacBook Air και πιο ελαφρύ. Η μπαταρία του υπόσχεται να αντέξει 14.5 ώρες.

Το Surface Laptop χρησιμοποιεί την 7η γενιά επεξεργαστών της Intel Core i5 και Core i7 και μπορεί να εξοπλιστεί με RAM από 4GB έως 16GB και από SSD χωρητικότητας 128GB έως και 1TB, με τα chips μνήμης να είναι ενσωματωμένα στο motherboard. 

Διαθέτει μία USB 3.0, μία DisplayPort, μία υποδοχή 3.5mm για τα ακουστικά, υποδοχή για κάρτες SD καθώς και Surface Dock connector ενώ αισθητή είναι η απουσία κάποιας USB Type-C θύρας.

Η διαθεσιμότητά του θα ξεκινήσει στις 15 Ιουνίου, ενώ οι προπαραγγελίες ξεκίνησαν από σήμερα.

Παράλληλα, η Microsoft παρουσίασε το νέο της Surface Arc Mouse το οποίο φέρει επιφάνεια αφής στο μπροστά μέρος ενώ ο σκελετός λυγίζει για να είναι πιο εργονομικός.


WINDOWS 10 S

Τα Windows 10 S προορίζονται για μαθητές, φοιτητές και καθηγητές που επιθυμούν να έχουν ένα οικονομικό αλλά και ικανό σύστημα για τις ανάγκες τους.

Τα Windows 10 S αποτελούν μια ειδική έκδοση των Windows 10 Pro με έμφαση στην απλότητα, την ταχύτητα και χωρίς το φόρτωμα υπηρεσιών και εφαρμογών που δε χρειάζεται ένας μαθητής, κάτι που κάνει τη διαφορά από την πρώτη στιγμή αφού η πρώτη πρόσβαση στο σύστημα γίνεται σε 15 δευτερόλεπτα έναντι 40 στα Windows 10 Pro.

Η Microsoft επεσήμανε ότι τα Windows 10 S θα τρέχουν μεν εφαρμογές Win32, αλλά μόνο εφόσον αυτές προέρχονται από το Windows Store, αφού δεν θα είναι δυνατή η εγκατάσταση λογισμικού από τρίτες πηγές. Ωστόσο θα είναι δυνατή η αναβάθμιση από τα Windows 10 S σε κάποια πληρέστερη έκδοση του λειτουργικού.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back