Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Νέο κλειστό ενόψει…

Εικόνα του άρθρου Νέο κλειστό ενόψει…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/06/2019, 16:30
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια σειρά τυπικών διαδικασιών πρέπει να γίνουν για να ξεκινήσουν οι ουσιαστικές διαδικασίες για την κατασκευή του νέου κλειστού στον Βοτανικό.

Χτες Τετάρτη, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός συναντήθηκε με το δήμαρχο Θωμά Μπέγκα, για να εξεταστούν οι λεπτομέρειες παραχώρησης της έκτασης στην περιοχή του Βοτανικού. Θα ακολουθήσει ένα επίσημο αίτημα για το σκοπό αυτό και μόλις ολοκληρωθεί η διοικητική αλληλογραφία, θα μπορέσουν οι μηχανικοί να ξεκινήσουν τις μετρήσεις στο χώρο.

Το νέο κλειστό θα είναι παρόμοιο με αυτό της Πάτρας, καθώς, όπως τόνισε ο κ. Συναδινός σε δηλώσεις του, οι μελέτες γι αυτές τις εγκαταστάσεις είναι τυποποιημένες. Θα έχει 2.500 θέσεις και θα κοστίσει 4,5 εκατ. ευρώ. Αναμένεται να είναι έτοιμο, από την εκκίνηση των εργασιών, σε δύο χρόνια περίπου.

Ο κ. Συναδινός μίλησε και για άλλα ζητήματα, όπως την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων ευθύνης της ΓΓΑ, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ.  Τόνισε ότι έγινε προσπάθεια για «ισόποση κατανομή», ενώ άφησε σαφείς αιχμές για προηγούμενες κυβερνήσεις, κάνοντας σύγκριση αθλητικών έργων που έγιναν στην Ήπειρο την τριετία 2011-2014 με τα σχεδόν δεκαπλάσια που έγιναν τα τέσσερα τελευταία χρόνια.

Τέλος, τόνισε ότι υπάρχει σχεδιασμός για 23 προσλήψεις εργαζόμενων στο ΠΕΑΚΙ, εφόσον όμως συνεχίζει να ισχύει η αναλογία «ένα προς ένα» για προσλήψεις-αποχωρήσεις.  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back