ΚΟΣΜΟΣ

Νέο ισραηλινό κτύπημα σε αυλή νοσοκομείου

Εικόνα του άρθρου Νέο ισραηλινό κτύπημα σε αυλή νοσοκομείου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/10/2024, 10:35
ΚΟΣΜΟΣ

Μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε αυλή νοσοκομείου στη Λωρίδα της Γάζας σκότωσε νωρίς τη Δευτέρα τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους και έστειλε φλόγες να σαρώσουν έναν γεμάτο καταυλισμό με σκηνές για τους εκτοπισμένους από τον πόλεμο, αφήνοντας πάνω από δύο δωδεκάδες με σοβαρά εγκαύματα, σύμφωνα με Παλαιστίνιους γιατρούς.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι στόχευσε μαχητές που κρύβονταν ανάμεσα σε αμάχους, χωρίς να παράσχει αποδείξεις, αναφέρει το Associated Press. Τους τελευταίους μήνες έχει επανειλημμένα πλήξει πολυσύχναστα καταφύγια και καταυλισμούς σκηνών, ισχυριζόμενος ότι μαχητές της Χαμάς τα χρησιμοποιούσαν ως ορμητήρια για επιθέσεις.

Το Νοσοκομείο των Μαρτύρων του Αλ Άκσα στην κεντρική πόλη Ντέιρ αλ-Μπάλαχ πάλευε ήδη να περιθάλψει μεγάλο αριθμό τραυματιών από προηγούμενο χτύπημα σε κοντινό σχολείο που είχε μετατραπεί σε καταφύγιο και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 20 άτομα, όταν χτύπησε η πρωινή αεροπορική επιδρομή και η φωτιά κατέκλυσε πολλές από τις σκηνές.

Φονική επίθεση της Χεζμπολάχ

Στο μεταξύ μια επίθεση με drones της Χεζμπολάχ σε μια στρατιωτική βάση στο βόρειο Ισραήλ σκότωσε τέσσερις στρατιώτες και τραυμάτισε σοβαρά άλλους επτά την Κυριακή, ανακοίνωσε ο στρατός, στο φονικότερο χτύπημα της μαχητικής οργάνωσης από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε την χερσαία εισβολή του στο Λίβανο πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες.

Η Χεζμπολάχ με έδρα το Λίβανο χαρακτήρισε την επίθεση κοντά στην πόλη Μπινιάμινα αντίποινα για τα ισραηλινά πλήγματα στη Βηρυτό την Πέμπτη, από τα οποία σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι. Είπε ότι στόχευσε την επίλεκτη ταξιαρχία Golani του Ισραήλ, εκτοξεύοντας δεκάδες πυραύλους για να καταλάβει τα ισραηλινά συστήματα αεράμυνας κατά τη διάρκεια της επίθεσης από «μοίρες» μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Η εθνική υπηρεσία διάσωσης του Ισραήλ δήλωσε ότι η επίθεση τραυμάτισε 61 άτομα. Με τα προηγμένα συστήματα αεράμυνας του Ισραήλ, είναι σπάνιο να τραυματίζονται τόσοι πολλοί άνθρωποι από drones ή πυραύλους. 

Σε ανακοίνωσή της η Χεζμπολάχ, «υποσχέθηκε στον εχθρό» ότι η επίθεση «νότια της Χάιφα δεν είναι παρά μια πρόγευση αυτού που τον περιμένει, αν αποφασίσει να συνεχίσει την επίθεσή του εναντίον του λαού μας».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3