πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέο αστυνομικό μέγαρο στη Θεσπρωτία με 8,7 εκατ. ευρώ

Εικόνα του άρθρου Νέο αστυνομικό μέγαρο στη Θεσπρωτία με 8,7 εκατ. ευρώ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/07/2024, 16:49
ΗΠΕΙΡΟΣ

Την κατασκευή του νέου αστυνομικού μεγάρου Θεσπρωτίας ανακοίνωσε σήμερα, από τη Θεσπρωτία, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Το νέο αστυνομικό μέγαρο θα γίνει στη θέση Βίγλιζα του Δήμου Ηγουμενίτσας, εκεί όπου σήμερα υπάρχει ένα τριώροφο, ημιτελές κτίριο, το οποίο ξεκίνησε να κατασκευάζεται πριν πολλά χρόνια για τις ανάγκες του πρώην ΤΕΙ.

«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί θα προσθέσω και πάλι ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στη Θεσπρωτία, ακόμη μία σημαντική υποδομή, η οποία δημιουργεί προϋποθέσεις για καλύτερη ασφάλεια και καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους αστυνομικούς» τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Όσο για τη χρηματοδότηση του έργου, η οποία φτάνει σε 8,7 εκατ. ευρώ, ο υπουργός είπε ότι αυτή «έχει εξασφαλιστεί από προγράμματα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ευρωπαϊκούς πόρους. «Ελπίζω πολύ γρήγορα και άμεσα να ολοκληρωθεί, καθώς, όπως βλέπετε, στο μεγάλο του μέρος, το κυρίως έργο, έχει ήδη εκτελεστεί. Άρα, απομένουν εργασίες, οι οποίες κυρίως θα καταστήσουν λειτουργικό το κτήριο και διαχειρίσιμη όλη αυτή την έκταση, όπου θα στεγαστούν οι αστυνομικές μας υπηρεσίες», είπε. Μάλιστα, ο κ. Χρυσοχοΐδης εξήρε για την επιτυχή εξέλιξη του έργου, τον ρόλο του βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα, ο οποίος τον συνόδευε στην επίσκεψή του, σημειώνοντας πως το νέο Αστυνομικό Μέγαρο αποτελεί υλοποίηση της υπόσχεσης και του ίδιου του πρωθυπουργού.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης βρέθηκε στο μεθοριακό σημείο ελέγχου στο Μαυρομάτι και επισκέφθηκε το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Σαγιάδας. Μάλιστα, όπως είπε, «πολύ νεαρός υπουργός είχα έρθει εδώ για να εγκαταστήσουμε, για πρώτη φορά, τον συνοριακό σταθμό στο Μαυρομάτι. Τώρα, 23 χρόνια μετά, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά στην περιοχή. Είναι καλύτερα, είναι ασφαλέστερα και βεβαίως πιο αναπτυγμένα…». Ο κ. Χρυσοχοΐδης ήταν, μεταξύ άλλων, και υπουργός Δημόσιας Τάξης την περίοδο 1999-2003, επί κυβέρνησης Σημίτη

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3