ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ωράριο, μουσική, γήπεδα: Τα νέα μέτρα από 3 Ιανουαρίου

Εικόνα του άρθρου Ωράριο, μουσική, γήπεδα: Τα νέα μέτρα από 3 Ιανουαρίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/12/2021, 19:45
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Νέα μέτρα, τα οποία προστίθενται στα ήδη υπάρχοντα, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας καθώς τα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον συνεχίζουν να αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Πλεύρης, από τις 3 Ιανουαρίου 2022 έως 16 Ιανουαρίου (με προοπτική επέκτασης αν οι επιδημιολογικοί δείκτες δεν βελτιωθούν), θα ισχύουν τα εξής:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95), ή διπλής από τους εργαζόμενους στην εστίαση, στα ΜΜΜ, σούπερ μάρκετ και όπου υπάρχει συνωστισμός.

Τίθεται ωράριο στη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα, η μουσική προς το παρόν επιτρέπεται, αλλά όπως είπε ο υπουργός αν δεν τηρηθεί το μέτρο, θα διακοπεί και η μουσική. Επίσης όχι όρθιοι, μετρικές αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα και 6 άτομα ανά τραπέζι.

Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα. Όπως είπε ο υπουργός, αν το μέτρο δεν τηρηθεί οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.

Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων η επίσκεψη θα γίνεται μόνο με pcr test 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.

Τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα εφαρμοστεί έως και 50% ενώ θα ισχύσει και το κυλιόμενο ωράριο.ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3