Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα παρέμβαση για το ελληνικό χρέος

Εικόνα του άρθρου Νέα παρέμβαση για το ελληνικό χρέος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/05/2016, 23:52
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Απαραίτητη» χαρακτήρισε την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ο επικεφαλής του Οικονομικού Συμβουλίου του Λευκού Οίκου, Τζέισον Φέρμαν, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση, η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να εισέλθει σε «βιώσιμο δρόμο» ανάκαμψης.

Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ο Αμερικανός αξιωματούχος υποστήριξε ότι «η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους αυτή τη στιγμή, είναι το πλέον σημαντικό ζήτημα».

Χωρίς αυτή - συνέχισε - δεν θα βρούμε μία βιώσιμη λύση για τα προβλήματα της Ελλάδας.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε την ανάγκη εφαρμογής των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και άσκησης μίας «υπεύθυνης» δημοσιονομικής πολιτικής.

Παρέμβαση και για το Brexit

Το Brexit θα πλήξει τη Βρετανία, την Ε.Ε. και την παγκόσμια οικονομία, προειδοποίησε παράλληλα, και τόνισε ότι «μπορεί να υπάρχουν διαφωνίες στο εάν οι ζημιές από το Brexit θα είναι μικρές, μέτριες ή μεγάλες, αλλά είναι σίγουρο ότι η έξοδος από την Ε.Ε. δεν θα ωφελήσει τη Βρετανία».

«Ζημιά θα προκληθεί οπωσδήποτε στη Βρετανία, αλλά και στην Ευρώπη και στην παγκόσμια οικονομία» πρόσθεσε, στο ίδιο ύφος. Καταλήγοντας, έσπευσε να καταστήσει σαφές ότι «αυτή τη στιγμή, δεν χρειαζόμαστε ακόμη μία πηγή αβεβαιότητας».

Σημειώνεται ότι προσφάτως, ο Μπαράκ Ομπάμα περιόδευσε στη Βρετανία, καλώντας τους Βρετανούς να παραμείνουν εντός της Ε.Ε.

Ωστόσο, η έκκληση του Αμερικανού προέδρου δεν «έπιασε τόπο», καθώς οι δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να προμηνύουν ένα ντέρμπι μεταξύ του «ναι» και του «όχι».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back