ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Νέα φοιτητική κινητοποίηση στις 21 Ιανουαρίου

Εικόνα του άρθρου Νέα φοιτητική κινητοποίηση στις 21 Ιανουαρίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/01/2021, 10:06
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Πρωτοβουλία Φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως δίνει νέο ραντεβού στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι.

«Οι νέες βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια ισοδυναμούν με τη δραστική μείωση των εισακτέων και τον αποκλεισμό των μαθητών που προέρχονται από τα πιο φτωχά εργατικά και λαϊκά στρώματα» αναφέρει η πρωτοβουλία και συμπληρώνει ότι «το όριο φοίτησης ορίζεται στα ν + ½ ν έτη, ακουμπά άμεσα όλους τους εγγεγραμμένους φοιτητές, και πετάει χιλιάδες εκτός πανεπιστημίων, αποκλείοντας από την εκπαίδευση τα πιο φτωχά κομμάτια της κοινωνίας, ιδιαίτερα αυτά που αναγκάζονται να δουλεύουν για να ανταπεξέλθουν στο κόστος σπουδών».

Επίσης, προσθέτει πως «ενώ δεν γίνεται κανένας λόγος για πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού, η κυβέρνηση είναι αρκετά πρόθυμη να προσλάβει 1.500 αστυνομικούς, όπου θα υπάγονται στην ΕΛΑΣ και θα έχουν παρόμοιο ρόλο του σπουδαστικού της ασφάλειας στην χούντα».

Καλεί φοιτητές και φοιτήτριες να αγωνιστούν «ενάντια στην διάλυση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας και την ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τα δικαιώματα μας σε σπουδές – δουλειά – υγεία – ελευθερίες. Να βγούμε από το λοκνταουν αγώνων, που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση. Οι γενικές συνελεύσεις των συλλόγων μας αποτελούν ζωντανούς οργανισμούς που οι φοιτητές συζητούν, μαθαίνουν, ανταλλάσσουν απόψεις και κοινωνικοποιούνται και καλούμε όλους τους φοιτητές να συσπειρωθούν σε αυτές».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back