Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δέσμη περιοριστικών μέτρων

Εικόνα του άρθρου Νέα δέσμη περιοριστικών μέτρων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/03/2020, 20:42
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα μέτρα αποφάσισε η κυβέρνηση προκειμένου να περιορίσει την μετάδοση της πανδημίας.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, την πολιτεία προβληματίζουν «οι ανεύθυνες συμπεριφορές» αναφερόμενος στις τεράστιες ουρές οχημάτων που σχηματίσθηκαν στους σταθμούς διοδίων.

Ειδικότερα:
Από αύριο Σάββατο επιτρέπεται η μετάβαση στα νησιά μόνο των μόνιμων κατοίκων. Με τον τρόπο αυτό προστατεύουμε τους κατοίκους των νησιών. Οσο πιο μικρό είναι το νησί, τόσο πιο δύσκολη η περίθαλψή τους. Απαραίτητη η επίδειξη αντιγράφου φορολογικής δήλωσης για την έκδοση εισιτηρίου.

Απαγορεύται ο απόπλους και κατάπλους πλοίων αναψυχής. Το λιμενικό και οι λιμενικές αρχές έχουν πάρει σαφείς οδηγίες για την εφαρμογή του μέτρου.

Αύριο εκτάκτως κλειστές οι λαϊκές αγορές και από τη Δευτέρα εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα, μειώνοντας στο ήμισυ την παρουσία των παραγωγών. 

Υποχρεωτική η απόφαση για έναν πελάτη ανά 15 μέτρα στα σούπερ-μάρκετ αντί για δέκα. Απαγορεύονται οι επισκέψεις στα κέντρα κράτησης.

Απαγορεύονται οι δημόσιες, υπαίθριες συναθροίσεις δέκα ή περισσοτέρων ατόμων, με κύρωση και επιβολή χρηματικού προστίμου. Ισχυρή παρουσία της αστυνομίας σε πάρκα και δημόσιους χώρους, ώστε να τηρηθούν οι κανόνες.


"Ανευθυνότητα ο συνωστισμός σε εθνικές και λιμάνια"

Ο συνωστισμός σε εθνικές οδούς και λιμάνια αποτελεί «πράξη ανευθυνότητας» μπροστά στις έκτακτες συνθήκες της πανδημίας του κορωνοϊού, σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως επισημαίνει, «αντί να περιορίζεται, ελλοχεύει ο κίνδυνος ανεξέλεγκτης εξάπλωσης» του κορωνοϊού.

Η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί όλους τους πολίτες να συμμορφωθούν με τους κανόνες και τα δεδομένα που επιβάλει η επείγουσα ανάγκη καταπολέμησης του κορωνοϊού. «Η χώρα δεν βρίσκεται σε διακοπές, αλλά σε μια εξαιρετικά κρίσιμη καμπή για το μέλλον της» τονίζει.

Παράλληλα, καλεί την κυβέρνηση να εφαρμόσει με συνέπεια όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας «και όχι να προαναγγέλλει αποφάσεις που οδηγούν σε καταστάσεις πανικού».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back