tc1
ΕΚΛΟΓΕΣ

Νέα Αριστερά: Χώρος αστικού πρασίνου το στρατόπεδο Βελισσαρίου

Εικόνα του άρθρου Νέα Αριστερά: Χώρος αστικού πρασίνου το στρατόπεδο Βελισσαρίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/05/2024, 18:33
ΕΚΛΟΓΕΣ

Υπέρ της παραχώρησης όλου του στρατοπέδου Βελισσαρίου στην τοπική κοινωνία για να γίνει μητροπολιτικό πάρκο πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής τάσσεται η «Νέα Αριστερά» Ιωαννίνων, με αφορμή τον νέο κύκλο συζήτησης που έχει ξεκινήσει γύρω από το θέμα.

«Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι η έκταση αυτή μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο ανάπτυξης ιδιωτικών συμφερόντων.

Αντίθετα το κράτος οφείλει να παραχωρήσει το σύνολο της έκτασης στην αρμοδιότητα του Δήμου Ιωαννιτών και της τοπικής κοινωνίας και με ένα οργανωμένο επιχειρησιακό πλαίσιο που θα περιλαμβάνει και την εξασφάλιση των αναγκαίων χρηματοδοτικών πόρων, να προχωρήσει στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του σχεδίου ανάπλασης της περιοχής» τονίζει η «Νέα Αριστερά» σε ανακοίνωσή της.

Και καταλήγει: «Η κεντρική επιλογή της δημιουργίας του μητροπολιτικού πάρκου πρασίνου θα αλλάξει τη φυσιογνωμία της πόλης, στην κατεύθυνση μίας σύγχρονης, ευρωπαϊκής αντίληψης για τη βιωσιμότητα και τη δίκαιη πράσινη μετάβαση, υπέρ της ευημερίας των πολιτών και της κοινότητας»


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
δεη πισω Μαννι πισω dodoni back