ΕΛΛΑΔΑ

Ναυάγιο στην Πύλο: Τριήμερο εθνικό πένθος

Εικόνα του άρθρου Ναυάγιο στην Πύλο: Τριήμερο εθνικό πένθος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/06/2023, 22:41
ΕΛΛΑΔΑ

Το πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου, με πλήθος θυμάτων, 79 μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης, σκιάζει την καθημερινότητα.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος, από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή 16/6.

Η νέα εκατόμβη μεταναστών, ανθρώπων που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο και αντιμετωπίζονται συχνότατα ως εισβολείς, «ασύμμετρη απειλή» και άλλα παρόμοια ή με παράνομα pushbacks (και) από τις ελληνικές αρχές, συνέβη στη θαλάσσια περιοχή 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου.

Το αλιευτικό πλοίο μετέφερε ανθρώπους (χωρίς να έχει καμία απολύτως σημασία αν ήταν «τυπικοί» ή «παράτυποι»), εκ των οποίων περισυνελέγησαν μέχρι τις 7 το απόγευμα της 14ης Ιουνίου, 104 συνολικά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι ναυαγοί δεν είχαν καν σωσίβια.  

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καλεί σε συλλαλητήριο την Πέμπτη 15 Ιουνίου, στις 20.00, στο ΕΚΙ.

«Το ναυάγιο αυτό δεν είναι απλά ένα ‘δυστύχημα’. Είναι ακόμα ένα έγκλημα, μέρος του διαρκούς εγκλήματος που συντελείται στη Μεσόγειο και το Αιγαίο όλα αυτά τα τελευταία χρόνια. Έχει την υπογραφή των ιμπεριαλιστών και των κυβερνήσεων τους, που εξαπολύουν επεμβάσεις, σκορπούν τον πόλεμο και καταληστεύουν τους λαούς και τις χώρες τους. Όλα αυτά οδηγούν στα εκατομμύρια καραβάνια ξεριζωμένων, διαμορφώνοντας το έδαφος για την ασύδοτη δράση των κυκλωμάτων διακινητών και τα ταξίδια του τρόμου» τονίζει το ΕΚΙ. 



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back