ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

NASA για UFO: «Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του πλανήτη μας»

Εικόνα του άρθρου NASA για UFO: «Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του πλανήτη μας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/09/2023, 00:57
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Η NASA ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι όρισε νέο διευθυντή για την έρευνα σχετικά με αυτό που η κυβέρνηση αποκαλεί «Άγνωστης Ταυτότητας Εναέρια Φαινόμενα» ή UAP (Unidentified Aerial Phenomena), ενώ ο επικεφαλής της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας δήλωσε ότι μια ομάδα εμπειρογνωμόνων που προέτρεψε για περισσότερη διερεύνηση των γεγονότων επί του θέματος δεν βρήκε στοιχεία για εξωγήινη προέλευση αυτών των αντικειμένων.

Ο διοικητής Μπιλ Νέλσον (φωτογραφία αρχείου) έκανε την ανακοίνωση του νέου επικεφαλής της έρευνας -αν και δεν αποκάλυψε τα στοιχεία του ατόμου- αφού η ανεξάρτητη ομάδα εμπειρογνωμόνων συνέστησε στη NASA να αυξήσει τις προσπάθειές της για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τα UAP και να διαδραματίσει μεγαλύτερο ρόλο στη βοήθεια του Πενταγώνου για τον εντοπισμό τους. Τα UAP είναι περισσότερο γνωστά στο κοινό ως αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα ή UFO.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια έχει προβεί σε αρκετές αποκαλύψεις πληροφοριών που έχει συγκεντρώσει σχετικά με ένα θέμα που κάποτε αντιμετωπίστηκε με ουσιαστική επίσημη σιωπή. Η κυβέρνηση εξέδωσε το 2021 μια έκθεση-σταθμό που συντάχθηκε από το Γραφείο του Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών σε συνεργασία με μια ομάδα εργασίας υπό την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού και περιλάμβανε πολυάριθμες παρατηρήσεις -κυρίως από στρατιωτικό προσωπικό- της UAP.

Η επιτροπή της NASA, η οποία αποτελείται από εμπειρογνώμονες σε επιστημονικά πεδία που κυμαίνονται από τη φυσική έως την αστροβιολογία, εξέδωσε την έκθεση αφού πραγματοποίησε την πρώτη δημόσια συνεδρίασή της τον Ιούνιο.

«Η ανεξάρτητη ομάδα μελέτης της NASA δεν βρήκε καμία απόδειξη ότι τα UAP έχουν εξωγήινη προέλευση, αλλά δεν ξέρουμε τι είναι αυτά τα UAP», δήλωσε ο Νέλσον, προσθέτοντας ότι στόχος της NASA είναι να «μετατοπίσει τη συζήτηση για τα UAP από τον εντυπωσιασμό στην επιστήμη».

Η NASA δήλωσε ότι ο νέος διευθυντής της έρευνας UAP θα χειρίζεται "κεντρικές επικοινωνίες, πόρους και δυνατότητες ανάλυσης δεδομένων για τη δημιουργία μιας ισχυρής βάσης δεδομένων για την αξιολόγηση των μελλοντικών UAP».

«Η NASA διαθέτει μια ποικιλία υφιστάμενων και σχεδιαζόμενων μέσων παρατήρησης της Γης και του διαστήματος, μαζί με ένα εκτεταμένο αρχείο ιστορικών και τρεχόντων συνόλων δεδομένων, τα οποία θα πρέπει να αξιοποιηθούν άμεσα για την κατανόηση της UAP», αναφέρεται στην έκθεση της επιτροπής.

«Αν και ο στόλος των δορυφόρων της NASA που παρατηρούν τη Γη συνήθως δεν έχει τη χωρική ανάλυση για την ανίχνευση σχετικά μικρών αντικειμένων όπως οι UAP, οι αισθητήρες τους τελευταίας τεχνολογίας μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα για να διερευνήσουν την κατάσταση των τοπικών γήινων, ωκεάνιων και ατμοσφαιρικών συνθηκών που συμπίπτουν χωρικά και χρονικά με UAP που ανιχνεύθηκαν αρχικά με άλλες μεθόδους. Έτσι, τα περιουσιακά στοιχεία της NASA μπορούν να διαδραματίσουν ζωτικό ρόλο καθορίζοντας άμεσα εάν συγκεκριμένοι περιβαλλοντικοί παράγοντες σχετίζονται με ορισμένες αναφερόμενες συμπεριφορές ή περιστατικά UAP», αναφέρεται στην έκθεση.

Η νέα έκθεση χαρακτήρισε τα UAPs «ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του πλανήτη μας».

Η 33σέλιδη έκθεση, η οποία βασίστηκε σε μη διαβαθμισμένα δεδομένα, ώστε να μπορεί να συζητηθεί δημόσια, φροντίζει να καταστήσει σαφές ότι οι εξωγήινοι δεν είναι η μόνη -ή έστω μια πιθανή- εξήγηση για το UAP, αλλά η αναζήτηση οριστικών απαντήσεων συνεχίζεται.

Με πληροφορίες από Reuters, CNN

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
nasa / uap / ufo
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back