Oikonomou pisoi
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

H NASA συζητά δημόσια για τα UFO

Εικόνα του άρθρου H NASA συζητά δημόσια για τα UFO
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/05/2023, 22:36
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Η πρώτη δημόσια συνεδρίαση μιας ομάδας της NASA που μελετά αυτό που η κυβέρνηση αποκαλεί «αγνώστου ταυτότητας εναέρια φαινόμενα», κοινώς γνωστά ως UFO, ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη για να συζητήσει τα ευρήματα από τη συγκρότησή της πέρυσι.

Η διαστημική υπηρεσία μετέδωσε τηλεοπτικά την πολύωρη ακρόαση στην οποία συμμετείχε μια ανεξάρτητη ομάδα εμπειρογνωμόνων. Η ομάδα περιλαμβάνει 16 επιστήμονες και άλλους εμπειρογνώμονες που επιλέχθηκαν από τη NASA, συμπεριλαμβανομένου του συνταξιούχου αστροναύτη Scott Kelly, του πρώτου Αμερικανού που πέρασε σχεδόν ένα χρόνο στο διάστημα.

«Αν θα έπρεπε να συνοψίσω σε μια γραμμή αυτό που νομίζω ότι μάθαμε, είναι ότι χρειαζόμαστε δεδομένα υψηλής ποιότητας», δήλωσε ο πρόεδρος της ομάδας David Spergel κατά τη διάρκεια των εναρκτήριων δηλώσεων.

Η NASA δήλωσε ότι το επίκεντρο της τετράωρης δημόσιας συνεδρίασης στην έδρα της υπηρεσίας στην Ουάσινγκτον ήταν να διεξαχθούν «τελικές διαβουλεύσεις» πριν η ομάδα δημοσιεύσει μια έκθεση, η οποία, όπως είπε ο Spergel, προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει στα τέλη Ιουλίου.

Η ομάδα έχει «αρκετούς μήνες δουλειάς μπροστά της», δήλωσε ο Νταν Έβανς, ανώτερος ερευνητικός υπάλληλος στην επιστημονική μονάδα της NASA, προσθέτοντας ότι τα μέλη της ομάδας είχαν υποστεί διαδικτυακή κακοποίηση και παρενόχληση από τότε που ξεκίνησαν τις εργασίες τους.

Η μελέτη της NASA είναι χωριστή από μια νέα έρευνα από το Πεντάγωνο για άγνωστης ταυτότητας εναέρια φαινόμενα (UAP), τα οποία έχουν τεκμηριωθεί τα τελευταία χρόνια από πιλότους στρατιωτικών αεροσκαφών και έχουν αναλυθεί από αξιωματούχους υπηρεσιών άμυνας και πληροφοριών των ΗΠΑ.

Οι παράλληλες προσπάθειες της NASA και του Πενταγώνου -που διεξάγονται και οι δύο με κάποιο δημόσιο έλεγχο- υπογραμμίζουν μια στροφή της κυβέρνησης έπειτα από δεκαετίες κατά τις οποίες απέρριπτε πληροφορίες για θεάσεις άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων (ATIA, UFO) που χρονολογούνται από τα χρόνια του 1940.

«Οι τρέχουσες προσπάθειες συλλογής δεδομένων σχετικά με τα UAPs είναι μη συστηματικές και κατακερματισμένες σε διάφορες υπηρεσίες, συχνά χρησιμοποιώντας όργανα μη βαθμονομημένα για τη συλλογή επιστημονικών δεδομένων», δήλωσε ο Spergel.

Ενώ η επιστημονική αποστολή της NASA θεωρήθηκε από ορισμένους ότι υπόσχεται μια πιο ανοιχτόμυαλη προσέγγιση του θέματος, η αμερικανική διαστημική υπηρεσία έκανε εξαρχής γνωστό ότι δεν βγάζει βιαστικά συμπεράσματα.

«Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι τα UAPs είναι εξωγήινης προέλευσης», δήλωσε η NASA ανακοινώνοντας τη συγκρότηση της ομάδας τον περασμένο Ιούνιο.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
nasa / ufo / atia
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back