ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ναι στις ανανεώσιμες πηγές, όχι στις υπερβολές της ΡΑΕ»

Εικόνα του άρθρου «Ναι στις ανανεώσιμες πηγές, όχι στις υπερβολές της ΡΑΕ»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/06/2020, 18:04
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την επικαιρότητα των (νέων) προγραμματικών του προτάσεων για την Ήπειρο προσπάθησε να στηρίξει ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου, Σπύρος Ριζόπουλος, στις δηλώσεις αυτής της εβδομάδας.

Καταρχάς, ο κ. Ριζόπουλος είπε ότι έχει διαβεβαίωση από τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Σταύρο Παργανά ότι οι προτάσεις για αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης που προκαλεί η πανδημία, θα συζητηθούν σε συνεδρίαση του σώματος.

Ειδικότερες αναφορές έκανε ο κ. Ριζόπουλος στο θέμα της εγκατάστασης αιολικών πάρκων στις κορυφογραμμές της Ηπείρου και ιδιαίτερα, στο Περιστέρι. Είπε, μεταξύ άλλων, ότι «η ΡΑΕ κάνει την πολιτική της είπε, είναι στο χέρι της Περιφέρειας και των Δήμων όμως, να βάλλουν όρια σε αυτές τις πολιτικές όταν βλάπτουν τα συμφέροντα του τόπου και των πολιτών» και πρόσθεσε ότι δεν υποστηρίζει τη «μαζικοποίηση» των αιολικών πάρκων στο Μέτσοβο.

Δεν παρέλειψε τις αιχμές, λέγοντας ότι «οι δημότες του Μετσόβου έδωσαν συγκεκριμένη λαϊκή εντολή, όταν προσφεύγεις στην κάλπη πρέπει να ξέρεις τι ψηφίζεις και η εκ των υστέρων διαμαρτυρία για κάτι που στήριξαν την κάλπη οι πολίτες κάνει δύσκολο σήμερα το έργο της αντιπολίτευσης».

Επανέλαβε πάντως τη θέση του υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, χωρίς όμως «υπερβολές».

Ακόμα, αναφέρθηκε στην (ανεπίσημη) ανάδειξη του Μονολιθίου ως «πιο ασφαλούς παραλίας» από το περιοδικό Forbes και τον EBD, λέγοντας ότι είναι ειρωνικό πως «συμβαίνει κάτι στο οποίο δεν είχε καμία συμμετοχή ως τώρα, ο προερχόμενος από την Πρέβεζα, αντιπεριφερειάρχης τουρισμού».

Είπε πάντως ότι υπάρχει ο κίνδυνος «να ρίξει η περιοχή μόνη της το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών ανταγωνιζόμενη φτηνές τουριστικές περιοχές προκειμένου να προσελκύσει τουρισμό χαμηλής οικονομικής επιφάνειας όπως αυτός από τις Βαλκανικές χώρες» και τόνισε ότι «το μεγαλύτερο στοίχημα θα είναι του χρόνου που δε θα θυμάται κανείς το ‘ασφαλής’, να θυμάται το «παραλία» και αυτό σημαίνει όπως είπε, παροχές, υπηρεσίες, μέσα ψυχαγωγίας, υποδοχή, αεροδρόμιο κτλ».

Έκανε ξανά ένα «πέρασμα» από το φυσικό αέριο, λέγοντας ότι του προκαλεί εντύπωση ότι «δεν έχει ασχοληθεί ακόμα η Περιφέρεια» με τα σχέδια του ΔΕΦΑ για την κατασκευή δικτύου μέσω του ΤΑΡ. Πρόσθεσε ακόμα ότι «τη στιγμή που ο ΕΛΓΑ προτίθεται να δώσει αποζημιώσεις στους αγρότες και κτηνοτρόφους για παλιότερες χρήσεις, θα μπορούσε με το ειδικό ταμείο της η Περιφέρεια να προπληρώσει άμεσα τα χρήματα αυτά στους δικαιούχους και να τα μεταβιβάσει μελλοντικά στην Περιφέρεια ο κρατικός οργανισμός».

Ο κ. Ριζόπουλος αναφέρθηκε και στις απώλειες της Αμαλίας Μεγαπάνου και της Δήμητρας Καστάνη.

Ο Κωνσταντίνος Καραπάνος, μέλος της παράταξης ανέλυσε την πρόταση για «αξιοποίηση των ιδιωτικών δομών εκπαίδευσης στην Ήπειρο με χρηματοδότηση από το ειδικό ταμείο της Περιφέρειας και σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ώστε να τρέξουν προγράμματα εκπαίδευσης πολιτών που δε νοιώθουν εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες».

Τέλος, ο υπεύθυνος της παράταξης Ορίζοντες Ηπείρου για το συνέδριο, Μιχάλης Νάτσης έκανε γνωστό πως τα μέλη που εγγράφονται αυξάνονται και είναι ήδη 347, πλησιάζοντας το στόχο των 500 μελών ως τον Ιούλιο.

Το συνέδριο θα γίνει το πρώτο 15μερο του Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back