Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Να τα δούμε στην πράξη»

Εικόνα του άρθρου «Να τα δούμε στην πράξη»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/05/2020, 17:14
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τη στήριξή του στο διαβόητο και ιδιαίτερα επικριθέν από «εχθρούς και φίλους» περιβαλλοντικό νομοσχέδιο, έδωσε ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, ο οποίος επέλεξε τα «καλά» και τα «θα τα δούμε στην πράξη» σημεία, όπως τα έκρινε ο ίδιος φυσικά.

Ο κ. Καχριμάνης μίλησε για «επιφανειακή» κρίση του νόμου, λέγοντας ότι στην ουσία του έχει θετικά σημεία. Βέβαια, ως «ουσία» του νόμου επέλεξε τα σημεία που αφορούν κατά κύριο λόγο την Ήπειρο και τα έχει υποστηρίξει ο ίδιος επανειλημμένα, όπως ο χαρακτηρισμός εκτάσεως ως δασικών κ.α. Έκανε μια ιστορική-διοικητική αναδρομή, από την εποχή της ίδρυσης των υποθηκοφυλακείων, της εσωτερικής μετανάστευσης μετά τον Εμφύλιο κ.λπ. για να φτάσει στις κατηγορίες ότι «μας κορόιδευαν» για το θέμα του ορισμού εκτάσεων ως δασικών (παρότι κατά περίπτωση ήταν βοσκήσιμες).

Επίσης, στα θετικά σημείωσε τις προβλέψεις του νομοσχεδίου για την αμπελουργική ζώνη Ζίτσας.

Για το «καυτό» θέμα των φορέων διαχείρισης, ο κ. Καχριμάνης κράτησε… ενδιάμεση στάση. Παρότι δεν τους πήραν οι Περιφέρειες υπό την ευθύνη τους (κάτι που ο ίδιος είχε δηλώσει ως επιθυμητό), τόνισε ότι αφενός «δεν ήταν ικανοποιητικός ο τρόπος λειτουργίας τους» και αφετέρου «θα δούμε πώς θα λειτουργήσει στην πράξη, δεν μπορώ ακόμα να πω τι θα γίνει». Βέβαια, ο τρόπος λειτουργίας των φορέων και ο ρόλος τους, λειψά αμφότερα, είναι και αυτά δημιουργήματα αντίστοιχων νόμων που ψήφισαν και εφάρμοσαν κατά καιρούς κυβερνήσεις…

Ειδικά για τη Ζίτσα και τους αναδασμούς, τόνισε ότι «ήταν μεγάλη τομή που έπρεπε να γίνει από χρόνια και δίνεται πλέον η δυνατότητα να ασχοληθούν νέοι στον πρωτογενή τομέα».

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back