Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Να μη μείνουν στη γωνία οι άλλες Περιφέρειες»

Εικόνα του άρθρου «Να μη μείνουν στη γωνία οι άλλες Περιφέρειες»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/09/2020, 23:09
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τη θέση του ότι η χρηματοδότηση επιχειρήσεων πρέπει να γίνει με ένα πρόγραμμα σε κεντρικό επίπεδο υποστήριξε εκ νέου σήμερα ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.

Επανέλαβε ότι στις 9 και 11 Σεπτεμβρίου έστειλε σχετικές επιστολές στο υπουργείο Ανάπτυξης ζητώντας την έκδοση μιας πρόσκλησης αντίστοιχης με αυτήν της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) για το σύνολο της χώρας με περιφερειακή κατανομή και με επιπλέον διάθεση πόρων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας.

Διαβάστε εδώ: Γιατί η Περιφέρεια Ηπείρου δεν χρηματοδοτεί απευθείας τις επιχειρήσεις

Ο κ. Καχριμάνης έδωσε, εμμέσως πλην σαφώς, και την απάντησή του στον επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρο Ριζόπουλο (χωρίς να αναφέρει το όνομά του ως συνήθως) ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του που ο περιφερειάρχης ανταποκρίθηκε στην ενημέρωση που του έκανε η παράταξη μέσω ανακοίνωσης για το πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Αυτό που είπε ο περιφερειάρχης είναι ότι ο ίδιος γνώριζε για το πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μέσω της Ένωσης Περιφερειών.

Κατά τα άλλα, επανέλαβε ότι το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» δεν έχει διαθέσιμους πόρους, ενώ άφησε τις αιχμές του για την πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα.

«Τα 150 εκ. ευρώ της Κεντρικής Μακεδονίας, είναι χρήματα που πιθανόν περισσεύουν. Δεν είναι όμως σωστό επειδή μια Περιφέρεια κάνει αυτή την κίνηση, που είναι δύσκολο να υλοποιηθεί, οι άλλες να μείνουν στη γωνία. Είναι απαράδεκτο να μπουν σε μια τέτοια διαδικασία οι Περιφέρειες και θεωρώ ότι αυτό το ταμείο πρέπει να γίνει κεντρικά από το υπουργείο, από το ΕΤΕΑΝ και να το αναλάβει ο ΕΦΑΠΑΕ, ώστε να αποφευχθούν και οι προσωπικές τριβές» είπε χαρακτηριστικά (για να αποφευχθούν φαινόμενα του τύπου «δώσε μου κι μένα μπάρμπα» όπως είπε).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back