Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

«Να μείνει το μουσικών σπουδών στην Άρτα»

Εικόνα του άρθρου «Να μείνει το μουσικών σπουδών στην Άρτα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/01/2021, 19:21
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ο Δήμος Άρτας συνεδριάζει εκτάκτως την 1η Φεβρουαρίου, μπροστά στον «ορατό κίνδυνο να φύγει από την Άρτα το Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής» όπως αναφέρει.

Η συνεδρίαση θα γίνει στις 18.00.

O Δήμος στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι μοναδικό θέμα συζήτησης θα είναι οι εξελίξεις επί του «Στρατηγικού Σχεδιασμού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από το οποίο προκύπτει ότι μεταφέρεται στα Ιωάννινα, το Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής».

Η «μεταφορά» του τμήματος είναι μια υπόθεση τριών χρόνων περίπου και ξεκίνησε από την ομογενοποίηση ΑΕΙ-ΤΕΙ. Εκεί, μεταξύ άλλων αναφερόταν ότι η Σχολή Καλών Τεχνών που έχει έδρα τα Γιάννενα και είναι μονοτμηματική, θα ενέτασσε και το τμήμα Μουσικών Σπουδών. Το ΤΕΙ μάλιστα είχε ζητήσει έντονα να ενταχθεί το Μουσικών Σπουδών ως πενταετούς φοίτησης, στην Καλών Τεχνών.

Η Καλών Τεχνών των Ιωαννίνων πάντως είχε αντιδράσει πολύ έντονα, με κύριο επιχείρημα ότι δεν ταιριάζουν επαγγελματικά δικαιώματα, αλλά και ακαδημαϊκός χαρακτήρας της σχολής, με αρκετή δόση δίκιου στα επιχειρήματά της.

Ο Δήμος Αρταίων αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το τμήμα «ως Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής ‘ανδρώθηκε’ στην Άρτα, προσέφερε μοναδικές εκδηλώσεις και συνεργασίες. Το επίπεδο των σπουδών είναι υψηλού επιπέδου και εν κατακλείδι είναι ένα τμήμα που πραγματικά κοσμεί και πρέπει να παραμείνει  την Άρτα».

Επί του παρόντος πάντως, ο στρατηγικός σχεδιασμός είναι μάλλον το τελευταίο που έχει να φοβάται ο Δήμος Αρταίων. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας είναι έτοιμη να σαρώσει ό,τι έχει απομείνει από το «νόμο Γαβρόγλου» με κλεισίματα τμημάτων και σχολών, μόλις ολοκληρωθεί η πρώτη φάση με το «αστυνομοσχέδιο» που προσπαθεί να περάσει τώρα, εν μέσω θυελλωδών αντιδράσεων…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back