ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Να λάβει τέλος κάθε σενάριο ιδιωτικοποίησης»

Εικόνα του άρθρου «Να λάβει τέλος κάθε σενάριο ιδιωτικοποίησης»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/10/2019, 16:08
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με αφορμή την πιθανότητα εκποίησης του Ζάππειου μεγάρου, η Ενότητα Πολιτών ξεκαθαρίζει τη θέση της, ότι διαφωνεί με οποιαδήποτε αλλοίωση του χαρακτήρα των εθνικών κληροδοτημάτων και της βούλησης των διαθετών.

Έτσι και αλλιώς, πρέπει να σημειωθεί ότι κάθε τέτοια προσπάθεια είναι πάρα πολύ δύσκολο να ευοδωθεί, ακριβώς λόγω του νομικού πλαισίου των κληροδοτημάτων.

«Το Ζάππειο Μέγαρο κι όλα τα κληροδοτήματα των εθνικών μας ευεργετών, οι περισσότεροι εκ ων οποίων έλκουν την καταγωγή τους από την Ήπειρο, παραχωρήθηκαν στο ελληνικό κράτος για συγκεκριμένο σκοπό και σίγουρα δεν μπορούν να ενταχτούν σε καμία διαφορετική λογική αξιοποίησης στο βωμό οποιουδήποτε πιθανού οικονομικού οφέλους» αναφέρει η παράταξη.

Συμπληρώνει ότι «ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού κάθε σενάριο περί παραχώρησής τους σε ιδιωτικά συμφέροντα πρέπει να λάβει άμεσα τέλος».

Η παράταξη στηρίζει την προσπάθεια της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος στις κινητοποιήσεις που ετοιμάζει εναντίον της «αξιοποίησης εθνικών κληροδοτημάτων».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back