Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Να διαγραφούν τα πρόστιμα του Πολυτεχνείου»

Εικόνα του άρθρου «Να διαγραφούν τα πρόστιμα του Πολυτεχνείου»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/11/2020, 14:28
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων ζητάει να αποσυρθούν άμεσα οι κατηγορίες για τους 23 συλληφθέντες και συλληφθείσες φοιτητές-τριες και να διαγραφούν άμεσα τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν την ημέρα του Πολυτεχνείου.

«Η κυβέρνηση φέρει στο ακέραιο την ευθύνη για το όργιο αστυνομικής βίας και καταστολής στις εκδηλώσεις εορτασμού του Πολυτεχνείου. Την ώρα που μετράμε εκατόμβες νεκρών από τις εγκληματικές ευθύνες στην  αντιμετώπιση της πανδημίας, η κυβέρνηση ξεδιπλώνει το σχέδιο τρομοκράτησης και καταστολής της πάλης των εργαζομένων και της νεολαίας» αναφέρει το Εργατικό στην ανακοίνωσή του.

Συμπληρώνει ότι «αντί να κόψει πρόστιμα και να επιβάλλει ελέγχους και μέτρα προστασίας της υγείας στους μεγάλους χώρους εργασίας που μετατράπηκαν σε εστίες υπερμεταδοσης, αντί να επιτάξει τις δομές του ιδιωτικού τομέα υγείας, να προσλάβει γιατρούς και νοσηλευτές, αντί να πάρει μέτρα προστασίας στα σχολεία και τα μέσα μεταφοράς, απλόχερα επέβαλλε πρόστιμα, προσαγωγές και συλλήψεις σε εργαζόμενους και φοιτητές στην πόλη μας και σε όλη τη χώρα».

Επίσης, για μια ακόμα φορά, καλεί στην απεργία της 26ης Δεκεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back