ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Να αυξηθούν οι κλίνες ΜΕΘ» και στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου «Να αυξηθούν οι κλίνες ΜΕΘ» και στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/03/2021, 15:46
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η νομαρχιακή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ κρούει τον κώδωνα για την υγειονομική κατάσταση και την ετοιμότητα των μονάδων, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι «αποδεικνύεται κυριολεκτικά επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και την κοινωνία».

Στο πιο ενδιαφέρον κομμάτι της ανακοίνωσης, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι τα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων «αντέχουν, παρά τη μεγάλη επιβάρυνση» αλλά επισημαίνει ότι χρειάζεται άμεσα «σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την περιφέρειά μας και για τον νομό Ιωαννίνων, που αποτελούν τον κεντρικό βραχίονα, ώστε να αυξηθούν οι κλίνες ΜΕΘ για covid-19 έστω και στο και 5’, χωρίς να διαλυθούν και να επηρεαστούν με βαριές συνέπειες οι συνολικές λειτουργίες των νοσοκομείων, ιδιαίτερα των χειρουργικών τομέων, καθώς επίσης και την εισαγωγή στην θεραπευτική προσέγγιση της χορήγησης Ο2 με  high flow μηχανήματα, τα οποία αποτρέπουν από τη διασωλήνωση τους ασθενείς».

Ο ΣΥΡΙΖΑ διακινδυνεύει την εκτίμηση ότι τις επόμενες εβδομάδες «προβλέπεται εκτόξευση των κρουσμάτων ακόμη και πάνω από τα 4.000 την ημέρα» και προειδοποιεί ότι «τα επικοινωνιακά εφευρήματα περί σχεδίου, μεγάλου αριθμού κλινών ΜΕΘ και μαζικών προσλήψεων καταρρέουν. Αυτές οι κλίνες, αυτό το προσωπικό και αυτά τα επιτελικά σχέδια λείπουν ήδη και στα νοσοκομεία της πόλης μας».

Σημειώνει ακόμα ότι θα πρέπει να είχαν ήδη αναζητηθεί λύσεις με επιστημονική τεκμηρίωση και επείγουσες διαδικασίες, «επικαιροποιώντας τα επιχειρησιακά σχέδια με βάση την υφιστάμενη κατάσταση».  Προσθέτει ότι «με βάση την τρέχουσα διαδικασία εμβολιασμών,  το φάσμα ανοσίας στην πόλη μας (100.000 εμβολιασμοί) θα επιτευχθεί αρχές του 2022, πολύ αργά για να αντιμετωπίσει την πανδημία» και ζητάει να καλυφθούν άμεσα οι κενές οργανικές θέσεις στο ΤΕΠ του ΠΓΝΙ και όπου αλλού χρειάζεται,  να ενισχυθεί  εκτάκτως το νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία «που εργάζεται χωρίς κανονικές άδειες από πέρυσι και έχει φτάσει στο όριό του από τις συνεχείς μετακινήσεις και τα εξαντλητικά ωράρια».

Για τον ΕΟΔΥ, τονίζει ότι πρέπει να αυξήσει την παρουσία του στα νοσοκομεία της πόλης για την ιχνηλάτηση ύποπτων περιστατικών και το ίδιο να κάνει και η Περιφέρεια σε χώρους υπερμετάδοσης, όπως είναι οι βιομηχανίες, χώροι δουλειάς, σχολεία, οργανισμοί, επαγγελματίες, ΜΜΜ, κ.α.

«Κάθε δυο ‘κρίσιμες βδομάδες’ η κυβέρνηση της ΝΔ αυτοσχεδιάζει λαμβάνοντας εξυπνότερα μέτρα στην θέση των έξυπνων με επικίνδυνη προχειρότητα, ιδιοτέλεια και αμεριμνησία, πάντα όμως  είναι συνεπής στην εφαρμογή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της. επιλέγοντας να μη συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα στον χώρο της Υγείας και να μην λαμβάνει ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα για την προστασία της κοινωνίας» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η νομαρχιακή και καταγγέλλει ότι  «τη χειρότερη στιγμή της πανδημίας η κυβέρνηση της ΝΔ  με περισσή ευκολία και στην προσπάθεια της να αποποιηθεί κάθε ευθύνη, περνάει από το χειροκρότημα στους ήρωες με τις μπλε και πράσινες φόρμες στην στοχοποίηση των νοσηλευτών που τάχα δεν εμβολιάζονται, στους γιατρούς που δεν στηρίζουν το ΕΣΥ και στους φαρμακοποιούς που δεν υποστηρίζουν τις επιλογές τους».  

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back