Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Να αποσυρθεί ο νόμος για τις λαϊκές αγορές»

Εικόνα του άρθρου «Να αποσυρθεί ο νόμος για τις λαϊκές αγορές»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/04/2021, 14:48
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αντιπροσωπεία των Οργανώσεων Μελών Δυτικού Τομέα και Κέντρου Πόλης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ιωαννίνων, με τη βουλευτή Μερόπη Τζούφη και τον Γιάννη Στέφο, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και πρώην βουλευτή, επισκέφτηκαν τις λαϊκές αγορές Αγίας Μαρίνας, Αμπελοκήπων και Δροσιάς - Πεντέλης του Δήμου Ιωαννιτών.

Συναντήθηκαν και μίλησαν με παραγωγούς, εμπόρους και καταναλωτές για τις αλλαγές που επιφέρει ο νόμος για τη λειτουργία των αγορών, τον οποίο καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει.

«Στο σχέδιο της κυβέρνησης καταργείται ουσιαστικά η έννοια της άδειας του παραγωγού και του πωλητή που χορηγείται με κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια. Ένα νέο σύστημα μοριοδότησης θα λαμβάνει υπόψη και μια σειρά άλλων κριτηρίων» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει παραδείγματα:

«Όσο μεγαλύτερος είναι ο τίτλος σπουδών όσων διεκδικούν άδεια, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η μοριοδότηση (πτυχίο Πανεπιστημίου 20 μόρια, πτυχίο Γυμνασίου 5 μόρια)» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει ότι οι λαϊκές θα περάσουν «στους ιδιώτες μεγαλέμπορους, η είσοδος των οποίων θα επιφέρει αθέμιτο ανταγωνισμό».

Ακόμα, τόνισαν ότι «οι αγρότες - παραγωγοί απευθύνονται στη λαϊκή οικογένεια, προσφέροντας ντόπια και ποιοτικά προϊόντα σε προσιτές τιμές, στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουν οι πολίτες ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back