ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το εγχείρημα των λαϊκών αγορών

Εικόνα του άρθρου Το εγχείρημα των λαϊκών αγορών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/07/2017, 23:24
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η λαϊκή αγορά των Αμπελοκήπων είναι μία από τις πιο δυνατές λαϊκές αγορές που έγιναν σε γειτονιές της πόλης τα τελευταία χρόνια. Δεκάδες παραγωγοί και επαγγελματίες πωλητές στήνουν τους πάγκους τους κάθε Τρίτη. Μια μόνο επίσκεψη αρκεί, για  να παρατηρήσει κανείς ότι οι περισσότεροι παραγωγοί (με τις σχετικές άδειες αναρτημένες) προέρχονται κυρίως από περιοχές εκτός Ιωαννίνων. Από Πρέβεζα και Καρδίτσα αλλά και από Βέροια.

Την «αδικία» αυτή έρχεται να αποκαταστήσει ο δήμος Ιωαννιτών με την επέκταση της λαϊκής αγοράς των Αμπελοκήπων, η οποία έγινε ήδη. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, για να πάρει ένας παραγωγός άδεια να στήσει τον πάγκο του σε μια λαϊκή αγορά, πρέπει να τηρεί ορισμένα κριτήρια, όπως είναι η παλαιότητα της άδειας. Το κριτήριο της εντοπιότητας δεν μετράει καθόλου. Ο Δήμος, με δεδομένες αυτές τις συνθήκες, αποφάσισε να επεκτείνει τη λαϊκή αγορά, άρα και να δώσει περισσότερες άδειες, προκειμένου να μπορέσουν να συμμετάσχουν και οι ντόπιοι, νέοι παραγωγοί. Η εξέλιξη αυτή έχει ως αποτέλεσμα η λαϊκή αγορά των Αμπελοκήπων να γίνει η μεγαλύτερη λαϊκή αγορά σε γειτονιά που υπάρχει σήμερα στα Γιάννενα.

 «Οι συνθήκες για την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων δεν λείπουν από την περιοχή μας. Οι δικοί μας παραγωγοί θέλουν τις επεκτάσεις για να μπουν σε όσο το δυνατόν πιο πολλές λαϊκές κι εμείς από την πλευρά μας κάνουμε ό,τι μπορούμε, στο πλαίσιο φυσικά που μας δίνει ο νόμος, προκειμένου να τους ενισχύσουμε. Στόχος μας είναι να κάνουμε επεκτάσεις όπου υπάρχει ζήτηση και από παραγωγούς και φυσικά από τον κόσμο», τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Γκόλας, με φόντο τη λαϊκή αγορά Αμπελοκήπων.

Ο κ. Γκόλας υπενθύμισε ότι η συγκεκριμένη λαϊκή αγορά ήταν η πρώτη που λειτούργησε σε γειτονιά και εκτίμησε ότι γενικότερα το εγχείρημα των λαϊκών αγορών αποδίδει καρπούς τόσο για τους παραγωγούς όσο και για τους καταναλωτές. Έκανε δε γνωστό ότι από αύριο ξεκινά η λειτουργία μιας ακόμα λαϊκής αγοράς, στη Βρυσούλα αυτή τη φορά.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back