«Να αναλάβουν ευθύνες για τα κρούσματα»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/05/2021, 13:02

Η Ταξική Ενότητα Ιωαννίνων και η Αγωνιστική Παρέμβαση στο σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, καταγγέλλουν μεταξύ άλλων τα εξής, σε ανακοίνωσή τους:

«Τις τελευταίες μέρες, εργαζόμενοι και εργαζόμενες των καταστημάτων My Market στα Γιάννενα καταγγέλλουν πως κλήθηκαν να καλύψουν βάρδιες συναδέλφων τους στα καταστήματα της Ανατολής, του Βελισσαρίου, καθώς και της Αρχ. Μακαρίου. Χωρίς καμία αιτιολόγηση, σε πρώτη φάση, οι εργαζόμενοι/-ες υποχρεώθηκαν σε μετακίνηση από το ένα κατάστημα στο άλλο».

Αναφέρουν επίσης ότι ο λόγος μετακίνησης ήταν «συρροή κρουσμάτων σε εργαζόμενους των παραπάνω καταστημάτων», κάτι που κατήγγειλε και το σωματείο Εμποροϋπαλλήλων.

Οι συνδικαλιστικές παρατάξεις καταγγέλλουν την εταιρία γιατί δεν ενημερώνει και αναφέρουν ότι «δεν θεώρησε σκόπιμο να λάβει το παραμικρό μέτρο προστασίας για τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενές της, με αποτέλεσμα να είναι εκτεθειμένοι συνεχώς στον κίνδυνο μόλυνσης, όπως και δυστυχώς αποδείχτηκε».

Ακόμα, καταγγέλλουν τον ΕΟΔΥ για απουσία, όπως και σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις σε επιχειρήσεις και καλούν Δήμο και Περιφέρεια Ηπείρου να παρέμβουν.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back