ΕΛΛΑΔΑ

Ν. Κοτζιάς: Διπλωματία έναντι κραυγών

Εικόνα του άρθρου Ν. Κοτζιάς: Διπλωματία έναντι κραυγών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/12/2017, 22:31
ΕΛΛΑΔΑ

«Τεράστιο βήμα» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, την απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης για τον εντοπισμό, εκταφή, ταυτοποίηση και ταφή των οστών των Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν στο αλβανικό έδαφος κατά τη διάρκεια του ελληνο-ιταλικού πολέμου το 1940-41.

Ο Νίκος Κοτζιάς, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου στο περιθώριο της συνάντησης με τον Αφγανό ομόλογό του, Σαλαχουντίν Ραμπανί, στο υπουργείο Εξωτερικών (φωτογραφία), τόνισε ότι «εφαρμοστικός νόμος που ψήφισε το Υπουργικό Συμβούλιο της Αλβανίας στις 13 του μήνα, και γνωστοποιήθηκε χθες, την Κυριακή, σύμφωνα με τον οποίο ρυθμίζονται τα ζητήματα των Κοιμητηρίων των Ελλήνων στρατιωτών και αξιωματικών που έπεσαν στο αλβανικό έπος, αποτελεί ένα τεράστιο βήμα και για να ησυχάσει, όπως λέει ο λαός μας μεταφορικά, η ψυχή τους, αλλά και ένα βήμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στα δύο μέρη». 

Κλείνοντας ο υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι «η διπλωματία μπορεί να πετύχει πολλά περισσότερα από ό,τι κραυγές διαμαρτυρίας, χωρίς περιεχόμενο. Η διπλωματία είναι ο δρόμος για να αναπτύξουμε θετικά τις σχέσεις μας με τους γείτονες μας. Η δικιά μας Κυβέρνηση, και εγώ προσωπικά, έχουμε επιλέξει αυτόν τον δρόμο και παίρνουμε το βάρος του δρόμου της ειρηνικής συνεννόησης, της διπλωματίας και της ανάπτυξης της εθνικής ατζέντας με τα κράτη στον περίγυρό μας». 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back