ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ν. Γκόντας: Πρότεινε ψήφισμα κατά του γάμου ομόφυλων ζευγαριών

Εικόνα του άρθρου Ν. Γκόντας: Πρότεινε ψήφισμα κατά του γάμου ομόφυλων ζευγαριών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/01/2024, 19:41
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ψήφισμα κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία και ο Νίκος Γκόντας.

Στο πνεύμα του πλέον συντηρητικού κομματιού της ελληνικής κοινωνίας και των ακροδεξιότερων πτερύγων του κοινοβουλίου και της ΝΔ, στην οποία έτσι και αλλιώς αναφέρεται πολιτικά, ο κ. Γκόντας διάβασε την πρόταση ψηφίσματος, που μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «το νομοσχέδιο αυτό δυναμιτίζει το θεμέλιο της ελληνικής κοινωνίας που δεν είναι άλλο από τον θεσμό της οικογένειας, κόντρα στο νόμο της φύσης και τις παραδόσεις μας».

Στο ίδιο πνεύμα ο κ. Γκόντας πρόσθεσε ότι «η επίκληση περί δήθεν προστασίας ανθρώπινων δικαιωμάτων είναι παντελώς ψευδεπίγραφη, καθώς το δικαιϊκό μας σύστημα διαθέτει δικλείδες που διασφαλίζουν απόλυτα την προστασία τους».

Ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας λίγο αργότερα διαφώνησε καταρχάς με το ψήφισμα καθαυτό, λέγοντας ότι «δεν μπαίνει ζήτημα να συμφωνήσουμε» και ότι στο δημοτικό συμβούλιο υπάρχουν αρκετές διαφορετικές απόψεις για το θέμα. Συμφώνησε όμως να γίνει συζήτηση για το συγκεκριμένο ζήτημα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back