ΓΙΑΝΝΕΝΑ

N. Φιλαδέλφεια: Εκτεθειμένη η ΕΛΑΣ και η πολιτική ηγεσία

Εικόνα του άρθρου N. Φιλαδέλφεια: Εκτεθειμένη η ΕΛΑΣ και η πολιτική ηγεσία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/08/2023, 20:46
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Απόλυτα εκτεθειμένη είναι η διοίκηση της ΕΛΑΣ και η πολιτική ηγεσία της αστυνομίας, από την εξέλιξη των τραγικών γεγονότων με τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, σε οπαδική σύγκρουση στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι καθαιρέσεις, προσωρινές (;) αλλά και μόνιμες, έφτασαν μέχρι τα Γιάννενα. Εδώ, απομακρύνθηκε, μέχρι να βγει το πόρισμα της έρευνας που διέταξε ο υπουργός Προστασίας Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, ο διοικητής της τροχαίας, όπως επίσης και οι ομόλογοί του στην Ιόνια οδό.

Ο λόγος είναι ότι θεωρείται πως ένα κομμάτι των κροατών χούλιγκανς μπήκαν από τα αλβανικά σύνορα και έφτασαν ανενόχλητοι μέχρι την Αθήνα, για το ματς ΑΕΚ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η ΕΛΑΣ είχε ειδοποιηθεί έγκαιρα και με λεπτομέρειες, από τις αρχές του Μαυρουβουνίου, για τη μετακίνηση οπαδών που είχε απαγορευτεί, στο μεταξύ.

 Έγγραφα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, υποδεικνύουν ότι υπήρχε σήμα με λεπτομέρειες (ακόμα και αριθμούς πινακίδων και τύπους οχημάτων), που προφανώς, δεν αξιολογήθηκε.

Επίσης, τμήμα των Κροατών μπορεί να πέρασε απο τα Γιάννενα (εθεάθησαν την Κυριακή κάποιοι στην πόλη), ερχόμενο από Κακαβιά, αλλα δεν  φαίνεται να υπηρξε κάποια εντολή να τους σταματήσουν οι αρχές.

Ωστόσο, για μια ακόμα φορά η ευθύνη «αποκλιμακώθηκε» για να μην αναλογιστεί, όπως πρέπει, στα ψηλότερα κλιμάκια της ΕΛΑΣ, αλλά και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back