ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία στη Ν. Φιλαδέλφεια: Απομακρύνσεις αξιωματικών μέχρι Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Δολοφονία στη Ν. Φιλαδέλφεια:  Απομακρύνσεις αξιωματικών μέχρι Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/08/2023, 16:08
ΕΛΛΑΔΑ

H δολοφονία του 22χρονου στη Νέα Φιλαδέλφεια, σε συγκρούσεις ανάμεσα σε οπαδούς της ΑΕΚ και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, επέφερε καθαιρέσεις που έφτασαν μέχρι τα Γιάννενα.

Ο υπουργός Προστασίας Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, καθαίρεσε τον προϊστάμενο της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους να απομακρυνθεί πάραυτα από τη θέση του και τον τομέα ευθύνης του και να τεθεί στη διάθεση της ΓΑΔΑ, καθώς και την απομάκρυνση του  επικεφαλής της τροχαίας Ιωαννίνων, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Απομακρύνονται οι επικεφαλής του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, του Γ' Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου - Ιωαννίνων, του Β' Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου-Ιωαννίνων, του Α' Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου-Ιωαννίνων, του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Αχαΐας και του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Κορινθίας.

Επίσης, ο κ. Οικονόμου έδωσε εντολή στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. «για την τάχιστη διεξαγωγή και περάτωση εσωτερικής έρευνας για την πλήρη διακρίβωση των συμβάντων, από την είσοδο των οπαδών στην Ελλάδα και ύστερα, ώστε να εντοπισθούν και να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες, σε κάθε επίπεδο και με οποιαδήποτε μορφή».

Ο κ. Οικονόμου παραδέχθηκε την αποτυχία της αστυνομίας να ελέγξει την –απαγορευμένη- μετακίνηση των οπαδών, αλλά και τα επεισόδια που οδήγησαν στον θάνατο ενός νέου ανθρώπου.

Οι αξιωματικοί ελέγχονται για την αδυναμία ελέγχου της μετακίνησης των οπαδών σε κομβόι, στις εθνικές οδούς.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
Πολύ άργησαν από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη!
Και πολύ άργησαν από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη! Υπήρχαν και από πριν πολλές καταγγελίες για τη συμπεριφορά-λειτουργία των προς διαπόμπευση αρχών. Κάτι προσπσθούν να ψελίσουν τα συνδικαλιστικά τους όργανα... με ανακοινώσεις τους... για τη συνήθη κάλυψη της απραξίας/αδιαφορίας. Ας τις βάλετε στην πρώτη σελίδα, για να γίνει φανερή η πραγματική λειτουργία του σώματος που πληρώνεται για τη δημόσια τάξη και την προστασία του πολίτη. Να γίνει και διάλογος με τους πολίτες! Ο Μητσοτάκης ήταν αυτός που καταργησε το 2012 ή το 2013 την ΕΡΤ; Μήπως χρειάζεται να επαναλάβει την κίνηση;
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back