ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ν. Βαΐτσης: Προτάσεις για την κάλυψη των κενών θέσεων σε Δήμους

Εικόνα του άρθρου Ν. Βαΐτσης: Προτάσεις για την κάλυψη των κενών θέσεων σε Δήμους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/04/2024, 10:43
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ν. Βαΐτσης: Προτάσεις για την κάλυψη των κενών θέσεων σε Δήμους


Αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού του κριτηρίου εντοπιότητας και επιβολή «ποινής» σε όσους δεν αποδέχονται τον διορισμό τους ή παραιτούνται εντός 12μηνου, ζητά ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Νίκος Βαΐτσης, σε επιστολή του προς τους αρμόδιους υπουργούς.

Με τα μέτρα αυτά ο κ. Βαΐτσης εκτιμά ότι θα αντιμετωπιστεί το έντονο πρόβλημα έλλειψης τακτικού προσωπικού που αντιμετωπίζει ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, όπως και άλλοι μικροί ορεινοί μειονεκτικοί δήμοι.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, με βάση τη νομοθεσία, για κάθε θέση που προκηρύσσεται για τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, είτε τακτικού ή έκτακτου προσωπικού, προτάσσονται ή μοριοδοτούνται εξίσου -όσον αφορά το κριτήριο της εντοπιότητας- όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων. 

Ως συνέπεια, στις εκάστοτε προκηρύξεις πλήρωσης θέσεων του Δήμου, δεν προβλέπεται προτεραιότητα ή επιπλέον μοριοδότηση για τους καθαρά μόνιμους κατοίκους του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, και, αντί αυτών, διορίζονται υποψήφιοι που διαμένουν στους υπόλοιπους Δήμους της ΠΕ Ιωαννίνων και κυρίως από τον Δήμο Ιωαννιτών, οι οποίοι στη συνέχεια είτε παραιτούνται είτε δεν αποδέχονται τον διορισμό τους, λόγω του απομακρυσμένου της περιοχής και της δυσκολίας πρόσβασης.

«Ο Δήμος μας, λοιπόν, κατόπιν της χρονοβόρας διαδικασίας των αιτημάτων προγραμματισμού, των εγκρίσεων και της αναμονής πλήρωσης των εγκεκριμένων θέσεων μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ, τελικώς δεν καταφέρνει να καλύψει κρίσιμα κενά θέσεων στις υπηρεσίες του, με αποτέλεσμα αυτές να λειτουργούν οριακά, να είναι υποστελεχωμένες και με πληθώρα προβλημάτων», αναφέρει στην επιστολή του ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων προς τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θ. Λιβάνιο και την υφυπουργό Εσωτερικών Β. Χαραλαμπογιάννη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back