ΕΛΛΑΔΑ

N. Ανδρουλάκης: Ζητάει εξεταστική και ευθύνες

Εικόνα του άρθρου N. Ανδρουλάκης: Ζητάει εξεταστική και ευθύνες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/08/2022, 23:10
ΕΛΛΑΔΑ

Το predatorgate, το σκάνδαλο παρακολουθήσεων από κυβερνητικές υπηρεσίες, μεταξύ άλλων και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, έχει πάρει διαστάσεις.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη δήλωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων: «Είναι απαράδεκτο, σε μία ευρωπαϊκή δημοκρατία να αποκαλύπτεται πως εκτός της απόπειρας παγίδευσης του κινητού μου τηλεφώνου με το Predator το Σεπτεμβρίου του 2021, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου, σήμερα να μαθαίνουμε ότι η ΕΥΠ, η οποία υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό, προχώρησε στην παρακολούθηση μου, κατά τη διάρκεια της εσωτερικής εκλογικής διαδικασίας για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ».

Κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση ότι «εκθέτουν τη χώρα διεθνώς» και ζητάει συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση πολιτικών ευθυνών.

Αποφεύγει ωστόσο κάτι πιο «προωθημένο» και τονίζει: «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να εργαλειοποιήσει αυτό το μείζον ζήτημα που θίγει τον πυρήνα της λειτουργίας των θεσμών και της δημοκρατίας στην πατρίδα μας. Είναι δημοκρατικό μας καθήκον να προστατεύσουμε τα ανθρωπινά δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων πολιτών».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back