Oikonomou pisoi
ΠΡΟΣΩΠΑ & ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Mr Highway Band: ένα βήμα πιο μπροστά

Εικόνα του άρθρου Mr Highway Band: ένα βήμα πιο μπροστά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/10/2017, 19:53
ΠΡΟΣΩΠΑ & ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Την ερχόμενη Παρασκευή παίζουν στο Stage οι Mr Highway Band, ως special guests (μαζί με τους Blues People) στη συναυλία των Battleme. Επειδή είναι δύσκολο να βρεις ελληνική μπάντα που να γράφει τραγουδάρες και με μπάντζο, (άσχετα αν δεν θα παίξει στο live), ο Τύπος Ιωαννίνων είχε μια κουβέντα μαζί τους για τη μουσική, τους δίσκους τους και κυρίως, τον καινούργιο, το Rebel Artist. Η κουβέντα έγινε με τον Γιάννη Αφέντρα.

To Rebel Artist πού πάει τη μπάντα;

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μας πάει ένα ακόμα βήμα μπροστά από εκεί που βρισκόμασταν. Μουσικά, στιχουργικά, ηχητικά, σαν γενικότερο αισθητικό αποτέλεσμα, μαζί με τα χειροποίητα εξώφυλλα των βινυλίων, τα video clips για όλα τα κομμάτια που ετοιμάζουμε. Είναι ένας δίσκος στον οποίο προσπαθήσαμε να κάνουμε πράγματα που δεν είχαμε κάνει, δουλέψαμε πολύ και είμαστε πολύ χαρούμενοι με την κυκλοφορία του.

Μπάντζο: να ελπίζουμε ότι θα είναι στο setlist το If you’re with me;
Το κομμάτι θα είναι στο setlist, αλλά χωρίς το μπάντζο.

Είναι κάπως «αυτοβιογραφικοί» οι τίτλοι των δίσκων σας;

Ναι, μάλλον..

…και για να συνεχίσουμε από την προηγούμενη ερώτηση: υπάρχουν πλέον «rebel artists»; Και τι τους καθορίζει ως τέτοιους;

 Σίγουρα υπάρχουν. Είναι όλοι αυτοί που δε θεωρούν την τέχνη τους αποκομμένη, αλλά άρρηκτα συνδεδεμένη με τα όσα συμβαίνουν γύρω τους και τη χρησιμοποιούν για να αρθρώσουν  το δικό τους λόγο, να υψώσουν τη δική τους φωνή, να εκφράσουν τη δική τους αντίδραση σε όσα τους περιβάλλουν.


Τρεις δίσκοι μέσα σε έξι και κάτι χρόνια, συν ένα φεστιβάλ που μονιμοποιείται πλέον. Τι στο καλό θα κάνουν ακόμα οι Mr Highway band;      

Αυτό που προσπαθούμε πάντα και με μεγάλη αγωνία είναι να μην επαναπαυόμαστε ποτέ και σε τίποτα. Να δεχόμαστε συνεχώς ερεθίσματα, να κρατούμε τη δημιουργικότητά μας όσο πιο ψηλά γίνεται, να είμαστε ενεργοί και να σκεφτόμαστε διαρκώς νέα και διαφορετικά πράγματα. Το τι μορφή θα πάρουν αυτά δεν το ξέρουμε, σίγουρα πάντως τραγούδια, συναυλίες και το φεστιβάλ μας (και σε καλοκαιρινή πλέον έκδοση) θα συνεχίσουμε να τα κάνουμε!

Ευχαριστώ πολύ

Ευχαριστώ κι εγώ


Εδώ μπορείτε να κερδίσετε δύο προσκλήσεις για τη συναυλία


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back