ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μπάζα και ογκώδη: Καθαρισμοί και προειδοποιήσεις

Εικόνα του άρθρου Μπάζα και ογκώδη: Καθαρισμοί και προειδοποιήσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/06/2024, 12:36
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με πρόστιμα προειδοποιεί ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Μάκης Χρυσοστόμου, για την παράνομη εναπόθεση μπάζων και οικοδομικών υλικών σε διάφορα σημεία της πόλης.

Η υπηρεσία έκανε μια «εκστρατεία» σε διάφορα σημεία της πόλης και τα καθάρισε. Σε κάποια σημεία, βρήκε... καινούργια, την επόμενη μέρα.

Επίσης, έβαλε «απαγορευτικές κορδέλες», όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο κ. Χρυσοστόμου.

«Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες του Δήμου και τις προειδοποιήσεις, παρατηρήθηκε ότι κάποιοι πολίτες και επαγγελματίες αγνοούν επιδεικτικά τις υποδείξεις και συνεχίζουν να αποθέτουν παράνομα υλικά, καταστρατηγώντας τους κανόνες καθαριότητας και δημόσιας υγείας» σημειώνει.

Το φαινόμενο δεν είναι φετινό, ούτε όμως ο Δήμος Ιωαννιτών διαχρονικά έχει επιδείξει αυξημένη ικανότητα στην αντιμετώπισή του, κυρίως λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Τα ογκώδη αντικείμενα και τα οικοδομικά υλικά που «περισσεύουν» ειδικά αυτή την περίοδο ανακαινίσεων κτιρίων και κατοικιών στην πόλη, εναποτίθενται συνήθως όπως να ‘ναι.

Στο μεταξύ, υπάρχουν πολίτες οι οποίοι θέλουν να ακολουθήσουν τη σωστή οδό, καλούν το 2651075555 για το σχετικό ραντεβού, αλλά σπάνια τα καταφέρνουν.

Η αιτία είναι η έλλειψη προσωπικού.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία ωστόσο δεν παραλαμβάνει μπάζα και οικοδομικά υλικά, για τα οποία είναι αρμόδιοι οι υπεύθυνοι του έργου, για τη σωστή τους διάθεση.

Αντ’ αυτής, επιλέγεται η «εν κρυπτώ» εναπόθεση σε… παραδοσιακά σημεία, όπου παλιότερα υπήρχαν –μέσω εργολαβίας- κάδοι για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Ένα από αυτά τα σημεία είναι στη συμβολή των οδών Δομπόλη και Ευαγγελίδη, από όπου στέλνει και τις σχετικές φωτογραφίες «πρίν-μετά» ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας.

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή ο Δήμος απομακρύνει τα απορρίμματα που πετιούνται στο συγκεκριμένο σημείο. Η διαφορά είναι ότι φέτος, αυτή η επιχείρηση έγινε λίγο νωρίτερα και συνοδεύτηκε και από προειδοποιήσεις: «Ο Δήμος θα εφαρμόσει αυστηρά μέτρα και επιπρόσθετα πρόστιμα σε όσους επιμένουν να παραβιάζουν τους κανονισμούς καθαριότητας».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3