ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μουσείο Ευεργετών και εκθετήριο κρασιού

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/07/2018, 19:53
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εντάχθηκαν με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας  και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων τα έργα με τα ακρωνύμια «CULTURAL LANDS» και «WINCOME», με επικεφαλής εταίρο το Δήμο Ζίτσας.

Με την απόφαση αυτή σηματοδοτείται και επισήμως πλέον η έναρξη της δημιουργίας του Εθνικού Μουσείου Ευεργετών στο Γραμμένο και του και του εκθετηρίου οινικών προϊόντων στη Ζίτσα. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες υλοποίησης των παραδοτέων τους. «Όλες μας οι προσπάθειες και ενέργειες πιστεύω πως καταδεικνύουν ότι για μας ο πρωτογενής τομέας με έμφαση στην αμπελουργία, καθώς και ο τομέας του πολιτισμού αποτελούν θύλακες αισιοδοξίας για να βγούμε από την κρίση» τόνισε σχετικά ο δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος.

Tο «CULTURAL LANDS» περιλαμβάνει κυρίως έργα υποδομής για τη διαμόρφωση του ιστορικού κτιρίου της Καπλάνειου Σχολής σε μουσείο Ευεργετών και στη ψηφιακή καταλογογράφηση ιστορικών κειμένων και βιβλίων που διασώθηκαν και διατέθηκαν από το Σύνδεσμο Αποφοίτων Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων.

Το δε «WINCOME» μεταξύ άλλων περιλαμβάνει εγκατάσταση προκατασκευασμένου κτιρίου 80 τ.μ., στη Ζίτσα που θα χρησιμοποιηθεί ως εκθετήριο κρασιού και αγροτικών προϊόντων με στόχο την προβολή και ανάδειξη των τοπικών προϊόντων της περιοχής στο ευρύ κοινό αλλά και τους επισκέπτες.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back