ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Μοντέρνα σχέδια κουζίνας - Πώς να σχεδιάσετε την πιο δημιουργική γωνιά του σπιτιού σας

Εικόνα του άρθρου Μοντέρνα σχέδια κουζίνας - Πώς να σχεδιάσετε την πιο δημιουργική γωνιά του σπιτιού σας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/03/2024, 10:06
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Η αναδιαμόρφωση των ντουλαπιών μιας μοντέρνας κουζίνας μπορεί να περιλαμβάνει πολλές αλλαγές. Αυτή η δημιουργική γωνιά του σπιτιού σας είναι ο χώρος όπου περνάτε τις περισσότερες ώρες, δημιουργώντας υπέροχα γεύματα για τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Αν δυσκολεύεστε να αποφασίσετε για το τι διαμόρφωση θέλετε να έχει η καινούρια σας κουζίνα και δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε, μην αγχώνεστε. Παρακάτω θα δούμε μερικές λύσεις που θα σας βοηθήσουν να διαλέξετε τα πιο αποτελεσματικά ντουλάπια κουζίνας.


1. Τυφλά ντουλάπια κουζίνας: Είναι μια κενή γωνία στην κουζίνα, όπου οι ιδιοκτήτες μπορούν να εκμεταλλευτούν το κενό και να φτιάξουν ένα αποθηκευτικό χώρο ανάμεσα σε δύο τοιχώματα ντουλαπιών που συναντώνται σε μια γωνία. Ο χώρος αυτός είναι προσβάσιμος μέσω μιας ενιαίας πόρτας. Το μειονέκτημα που έχει είναι ότι η πρόσβαση μπορεί να σας δυσκολέψει. Συχνά πρέπει να κατεβείτε προς τα κάτω, να απλώσετε το χέρι σας στο πίσω μέρος του ντουλαπιού σας, για να βρείτε αυτό που χρειάζεστε. Εξαιτίας αυτού, αυτοί οι χώροι συχνά γίνονται χώρος για την τοποθέτηση κάδων σκουπιδιών, χωρίς να μπορούν να μετατραπούν σε κάτι άλλο. Σήμερα όμως, υπάρχουν ειδικά, περιστρεφόμενα, μεταλλικά καλάθια που επιτρέπουν την εύκολη τοποθέτηση και πρόσβαση στα πράγματα χωρίς ιδιαίτερο κόπο.


2. Περιστρεφόμενος δίσκος Lazy Susan. Αυτή η κλασική λύση αποθήκευσης σας επιτρέπει να τοποθετείτε πιάτα, σουρωτήρια, κατσαρόλες και τηγάνια και να έχετε πρόσβαση σε αυτά, στριφογυρνώντας τον δίσκο με το δάκτυλο σας. Αυτός ο μηχανισμός κάνει καλύτερη την πρόσβαση σε πράγματα που είναι αποθηκευμένα στο πίσω μέρος του ντουλαπιού.


3. Συρτάρια τροφοδοσίας. Γωνιακά ντουλάπια δύο, τριών ή και τεσσάρων συρταριών προσφέρουν γρήγορη πρόσβαση στα είδη πρώτης ανάγκης, προσφέροντας άφθονο χώρο αποθήκευσης (ειδικά σε κομμάτια που έχουν βαθιά συρτάρια).


4. Pullouts της Lazy Susan. Ένας άλλος τρόπος για να αποθηκεύσετε ογκώδεις κατσαρόλες και τηγάνια είναι τα αιωρούμενα pullouts της Lazy Susan, φέρνοντας τα μαγειρικά σας σκεύη έξω από το ντουλάπι σας και ακριβώς μπροστά σας, μειώνοντας σημαντικά το λύγισμα και το φτάσιμο.


6. Βάση νεροχύτη. Μπορεί να μην μεγιστοποιεί τον χώρο, αλλά μια γωνιακή βάση νεροχύτη απλώς μπορεί να αξίζει τον κόπο, αν υπάρχει χώρος διαθέσιμος. Ο επιπλέον χώρος πάγκου πίσω από τον νεροχύτη σας μπορεί να φιλοξενήσει διάφορα πράγματα που θα τα χρειαστείτε κατά την μαγειρική σας.


8. Καθιστικό. Εάν είστε πρόθυμοι να φτιάξετε έναν χώρο αποθήκευσης στην κουζίνα σας μπορείτε να ενσωματώσετε έναν πάγκο με ένα δημιουργικό τρόπο στην κουζίνα σας, ίσως κοντά σε ένα παράθυρο που θα κοιτάει προς τα έξω. Μπορείτε να το διακοσμήσετε με διάφορα μαξιλάρια και λευκά είδη που θα συμπληρώσουν έτσι το σχέδιο της κουζίνας σας.


9. Ανοιχτά ράφια. Στις πολύ μοντέρνες κουζίνες θα συναντήσουμε αυτή την σχεδίαση, ειδικά στις σκανδιναβικές προτάσεις. Μπορείτε, αν θέλετε, να έχετε σε κοινή θέα και να βλέπετε τις κατσαρόλες και τα πιάτα σας, να αρκεστείτε σε ανοιχτού τύπου σχεδίασης ντουλαπιών κουζίνας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να έχετε γρήγορη πρόσβαση στα ράφια, μειώνοντας το αρχικό κόστος κατασκευής. Τα ανοιχτά ράφια είναι επίσης ένα μινιμαλιστικό χαρακτηριστικό που λειτουργεί καλά σε μοντέρνα σχέδια κουζινών, βιομηχανικά σχέδια και rustic κουζίνες. Το σημαντικότερο μειονέκτημα είναι ότι τα πιάτα και οι κατσαρόλες είναι εκτεθειμένα στην σκόνη και θα πρέπει να προσέχουμε για να τα διατηρήσουμε καθαρά και οργανωμένα.



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back