Oikonomou pisoi
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Mini κυκλοφορεί ανανεωμένο

Εικόνα του άρθρου Το Mini κυκλοφορεί ανανεωμένο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/06/2018, 00:14
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αρκετές αλλαγές και αναβαθμίσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα ανανέωσης του Mini. Η τελευταία γενιά του αυτοκινήτου που βρίσκεται πάνω από πέντε δεκαετίες στην αγορά, απέκτησε περισσότερα σύγχρονα στοιχεία σε μερικούς τομείς.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της πανελλήνιας παρουσίασής του στην Αθήνα, το βρετανικό αυτοκίνητο με τη χαρακτηριστική σχεδίαση, πλέον διαθέτει, προβολείς LED με λειτουργία Matrix για τη μεγάλη σκάλα, πίσω φώτα LED σε σχέδιο Union Jack (βρετανική σημαία, νέο λογότυπο, νέες εξωτερικές αποχρώσεις, εξωτερικό Piano Black, νέες ζάντες αλουμινίου, πλούσια γκάμα δερμάτινων ταπετσαριών, φινιρισμάτων εσωτερικού και colour lines, σύστημα εξατομίκευσης yours customised, πιο εξελιγμένους κινητήρες με βελτιωμένη απόδοση και αυξημένη ισχύ και ροπή για τις εκδόσεις One και One First, 7-τάχυτο κιβώτιο Steptronic με διπλό συμπλέκτη, 8-τάχυτο Steptronic, τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, ηχοσύστημα με έγχρωμη οθόνη αφής 6,5-ιντσών, USB και διεπαφή Bluetooth, ασύρματη φόρτιση κινητού τηλεφώνου, Connected και Connected XL με νέες λειτουργίες. Η γκάμα των αμαξωμάτων περιλαμβάνει, το 3θυρο, το 5θυρο και το Cabrio.

Μία αναθεώρηση των κινητήρων επέφερε μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών CO2 έως 5%. Ειδικότερα, οι παρεμβάσεις έγιναν στη τεχνολογία Twin Power Turbo, στα ηλεκτρονικά μέρη του κινητήρα, στην παροχή λαδιού, στην εισαγωγή αέρα, στο σύστημα ψύξης και στα συστήματα εξαγωγής. Επίσης μειώθηκε το βάρος των μονάδων κίνησης. 

Εναλλακτικά, αντί του στάνταρ 6-τάχυτου μηχανικού κιβωτίου, ένα 7-τάχυτο κιβώτιο Steptronic με διπλό συμπλέκτη διατίθεται προαιρετικά για τα μοντέλα One, Cooper, Cooper S και Cooper D. Κύριο χαρακτηριστικό του νέου τύπου κιβωτίου είναι οι γρήγορες αλλαγές σχέσεων. Το κιβώτιο ελέγχεται από ηλεκτρονικό επιλογέα νέας σχεδίασης. Ένα 7-τάχυτο σπορ κιβώτιο Steptronic με διπλό συμπλέκτη διατίθεται επίσης για το Cooper S. Αυτό περιλαμβάνει χειριστήρια αλλαγών (shift paddles) στο τιμόνι για την χειροκίνητη αλλαγή των σχέσεων. Το Cooper SD συνοδεύεται στάνταρ από ένα 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic.

Όλα τα κιβώτια Steptronic επιτρέπουν τη χρήση της λειτουργίας coasting σε MID και GREEN mode καθώς και της τελευταίας γενιάς της λειτουργίας auto start/stop. Τα δεδομένα της πλοήγησης και της εμπρός κάμερας μπορούν τώρα να ενσωματώνονται στον έλεγχο των συστημάτων αυτών. Εάν το όχημα φέρει τον ανάλογο εξοπλισμό, μπορούν να αναγνωρίζονται ακόμα και καταστάσεις όπου είναι προσφορότερο να μην σβήσει ο κινητήρας: για παράδειγμα σε μία σύντομη στάση πριν από μία στροφή ή κατά την είσοδο σε μια πλατεία, ή εάν η κυκλοφορία μπροστά έχει αρχίσει να κινείται πάλι.

Ο τιμοκατάλογος ξεκινά από τα 19.740 ευρώ (3 θυρο One 1.5 102 ίππων).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back