ΘΕΑΤΡΟ

«Μία χώρα δύο αιώνες μετά» στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης

Εικόνα του άρθρου «Μία χώρα δύο αιώνες μετά» στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/07/2021, 01:35
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Φεστιβάλ Δωδώνης επιστρέφει φέτος πιο δυναμικό (και χωρίς τις περίφημες κάρτες ελεύθερης εισόδου που διέθετε -σε όποιον προλάβαινε- τα προηγούμενα χρόνια). Φέτος οι περισσότερες εκδηλώσεις έχουν εισιτήριο, χωρίς να λείπουν και αυτές με ελεύθερη είσοδο.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι το Φεστιβάλ Δωδώνης, που γίνεται από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Δωδώνης, συμμετέχει για πρώτη φορά στην παραγωγή μιας θεατρικής παράστασης, μαζί με την εταιρία Animatheatre και το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης. Μια παραγωγή κόστους 40.000 ευρώ, με το Φεστιβάλ Δωδώνης να καλύπτει το 50%.

Η θεατρική παράσταση έχει τίτλο «Μία χώρα δύο αιώνες μετά» και συνδέεται με το 1821. Πρόκειται για ένα θεατρικό έργο του Ανδρέα Φλουράκη, που ασχολείται με το πώς οι σημερινοί Έλληνες διαχειρίζονται τη νεότερη ιστορία τους, αλλά και για το πώς τη δημιουργούν. Η παράσταση θα κάνει την πρεμιέρα της στις 28 Ιουλίου, στις 21:00, στον αρχαιολογικό χώρο Δωδώνης, και δη στο αρχαίο θέατρο.

Στο σημείωμα της παράστασης αναφέρεται: Διακόσια χρόνια από την ίδρυση του ελληνικού κράτους φέτος. Ποιος σχεδίασε την ελληνική σημαία; Γιατί κρυβόταν ο Κάλβος; Ποιοι είναι οι ήρωες του 1821 και ποιοι του 2021; Γιατί δεν ζωγράφισε τη «Σφαγή της Χίου» Έλληνας ζωγράφος; Μήπως ο Βύρωνας ήρθε στην Ελλάδα για τουρισμό; Εκτός από την Μπουμπουλίνα και τη Μαντώ υπήρχαν άλλες επαναστάτριες; Τι γλώσσες μιλούσαν οι Έλληνες τότε και τι τώρα; Τι έχει γίνει τα τελευταία 200 χρόνια σε αυτή τη χώρα;

Την παράσταση σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη, ενώ την πρωτότυπη μουσική της υπογράφει ο Θεόδωρος Λεμπέσης. Παίζουν: Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Θανάσης Κουρλαμπάς, Άρης Μπαταγιάννης, Αμαλία Νίνου, Ράνια Σχίζα, Μαρία Χάνου.   

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 10€

Δημότες Δωδώνης: 4€

Ελεύθερη είσοδος για Δημότες Δωδώνης: Άνεργους, ΑμΕΑ, Παιδιά κάτω των 12 ετών

Η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου είναι υποχρεωτική, στο https://www.ticketservices.gr/el/festival-dodonis/

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3